Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ- Ψάχνουν για ισοδύναμα στην κυβέρνηση

Σε ποιες επιβαρύνσεις εξετάζεται η παροχή εκπτώσεων

Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ- Ψάχνουν για ισοδύναμα στην κυβέρνηση
Τη γη κάτω από τα πόδια τους έχασαν χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι στο τέλος Ιουνίου όταν φεύγοντας από την τράπεζα που εισέπραξαν τη σύνταξή τους συνειδητοποίησαν ότι έχασαν για πάντα το ΕΚΑΣ.
«Μάς κόψανε τις συντάξεις τρεις-τέσσερις φορές. Τι να κάνουμε; Πρέπει να ζήσουμε με αυτά που παίρνουμε...» τονίζει συνταξιούχος στην κάμερα του Star.
Στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν ισοδύναμα μέτρα προκειμένου να ανακουφίσουν τους συνταξιούχους που είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται ακόμη και κατά 230 ευρώ τον μήνα.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα αναζητούνται και σύντομα θα ανακοινωθούν.
«Τα μέτρα που σκοπεύουμε να πάρουμε είναι ακριβώς για να ανακουφίσουμε τους πολύ φτωχούς συμπαριώτες μας μέχρις ότου εφαρμοστεί το νέο σύστημα. Κοστολογούνται οι προτάσεις και ακριβώς είμαστε στη φάση της κοστολόγησης» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Οι προτάσεις που εξετάζονται προβλέπουν εκπτώσεις από τον ΕΝΦΙΑ και επιδότηση για την κάλυψη βασικών εξόδων των χαμηλοσυνταξιούχων, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο.
Μόνο που οι συνταξιούχοι εμφανίζονται δύσπιστοι. «Όλα αυτά είναι ψέματα. Δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε φράγκο. Ο κόσμος νομίζει ότι θα πάρει λεφτά αλλά δεν θα πάρει φράγκο» δηλώνει στο Star συνταξιούχος.
Πάντως πριν φέρει εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ, η κυβέρνηση φέρνει επιβαρύνσεις. Με διάταξη στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες χάνονται οι εκπτώσεις από το φόρο για χαμηλόμισθους, πολύτεκνους και ανάπηρους που εισπράττουν τόκους πάνω από 300 ή 600 ευρώ.
«Είναι άδικο. Αφού δίνουν την έκπτωση γιατί τώρα την παίρνουν πίσω;» αναρωτιέται ένας από αυτούς, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top