Στο +4,9% η αύξηση των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο 6μηνο του 2016

Μεγάλη πτώση όμως σε Λέσβο (63,1%!), Σάμο και Κω λόγω του προσφυγικού

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2016 όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Με βάση τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία των διεθνών αεροπορικών αφίξεων στα βασικότερα αεροδρόμια της χώρας, το εξάμηνο Ιανουάριος – Ιούνιος έκλεισε με θετικό πρόσημο +4,9% ή περίπου +278.000 αφίξεις, στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων οδικών αφίξεων στις βασικότερες πύλες εισόδου της χώρας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 έκλεισε με πτώση -7,4% ή περίπου -337.000 αφίξεις σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2015.
Ειδικότερα, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες υποστηρίζουν δυναμικά το σύνολο διεθνών αεροπορικών αφίξεων της χώρας με +11,1%, +9,7% και +16% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη εμφανίζουν θετικό πρόσημο +4,2% και +4% αντίστοιχα.
Από την άλλη πλευρά όμως η Κως, η Σάμος και η Μυτιλήνη κινούνται με αρνητικό πρόσημο -17,9%, -39% και -63,1% αντίστοιχα, λόγω του προσφυγικού προφανώς!
Όσον αφορά στις οδικές αφίξεις, σε επίπεδο εξαμήνου, από την Βουλγαρία καταγράφεται μείωση - 32%, ενώ από το τριεθνές σημείο και από την ΠΓΔΜ καταγράφεται αύξηση +14,8% και +11,8%, αντίστοιχα.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΕ επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος που διανύουμε παραμένει ρευστή και «last minute».
ΣΕΤΕ: Ρευστή η χρονιά και χωρίς θετικό αντίκτυπο στην επιχειρηματικότητα λόγω υπερφορολόγησης
«Ευελπιστώντας ότι η χρονιά στο σύνολό της θα κλείσει θετικά, είναι αναγκαίο να επαναλάβουμε ότι αυτό δεν θα αντικατοπτρίζει την εικόνα σε όλους τους προορισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο εσόδων για το κράτος, την απασχόληση, την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών».
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων αναφέρει επίσης σχετικά με την τουριστική επιχειρηματικότητα, ότι «είναι βέβαιο ότι με την ισχύουσα υπερφορολόγηση, η όποια άνοδος σε επίπεδο αφίξεων και εσόδων δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top