Σφαλιάρα σε ιδιοκτήτες γης: Καταργούν τη δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα!

Σαν κεραυνός αν αιθρία για χιλιάδες ιδιοκτήτες έσκασε η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία καταργείται ολοκληρωτικά η κατά παρέκκλιση δόμηση στα εκτός σχεδίου ακίνητα της χώρας που βρίσκονται σε περιοχές γεωργικής γης.

Με τις διατάξεις που ισχύουν μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές χαρακτηρισμένες ως γεωργικές ζώνες υψηλής παραγωγικότητας μπορούσαν κατά παρέκκλιση να χτίσουν σπίτια, εξοχικά ή επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το ελάχιστο εμβαδόν των 4 στρεμμάτων, εφόσον συνέτρεχαν ορισμένες προϋποθέσεις, (πρόσοψη σε δρόμο ή βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση 200 και 150 μέτρων αντίστοιχα από εθνικό-επαρχιακό δρόμο και από δημοτικό δρόμο).

Το σχετικό νομοσχέδιο ήδη συζητήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και προωθείται για ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση καθώς μετατρέπει χιλιάδες δομήσιμα γεωτεμάχια σε όλη τη χώρα σε απλά χωράφια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top