Στουρνάρας για διαπραγμάτευση Βαρουφάκη: Μας κόστισε το λιγότερο 86 δισ. ευρώ!

«Το plan Χ μιλά από μόνο του» - «Η κυβέρνηση έκανε έγκαιρα τη στροφή»

Στουρνάρας για διαπραγμάτευση Βαρουφάκη: Μας κόστισε το λιγότερο 86 δισ. ευρώ!

Την εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 είχε βαρύ τίμημα για την Ελλάδα που ανέρχεται το λιγότερο σε 86 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη συζήτηση την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Το 2014 μετά από μια διετή προσπάθεια είχαμε μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Βεβαίως υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2015 που δοκιμάσαμε μια άλλη μορφή διαπραγμάτευσης χωρίς να έχουμε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έκανε έγκαιρα τη στροφή που έκανε» είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Τα 86 δισ. ευρώ είναι μια επιεικής προσέγγιση. Η διαπραγμάτευση μας έφερε τρίτο μνημόνιο που κανείς δεν ήθελε» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις του Γκαλμπρέιθ, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «το plan X μιλά από μόνο του», ενώ ξεκαθάρισε πως η Τράπεζα της Ελλάδας με όση πληροφόρηση είχε εκείνη την εποχή έκανε το καθήκον της: «Σε σχέση με την ατελή πληροφόρηση που είχε εκείνη την εποχή βλέποντας τα δημοσιεύματα, δεν ξέρω σε τι βαθμό οφείλονται σε ματαιότητα συγγραφέων ή πραγματικότητα, η ΤτΕ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει».

Δείτε ακόμη:

Αισιοδοξία Στουρνάρα για το 2017 – Τι είπε για Μαρινόπουλο και τράπεζες

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Αγορές στο ίντερνετ με ελληνική κάρτα – ΟΛΕΣ οι αλλαγές στα CAPITAL CONTROLS!

Νέο μοντέλο για τα ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ:Ανταλλαγή σπιτιών, εκπτώσεις σε επιτόκια και διαγραφές χρεών!

NEEΣ αποκαλύψεις ΦΩΤΙΑ του Γκάλμπρεϊθ: Μας ανησυχούσε η εμπλοκή του στρατού στο Plan X

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top