Ενωμένοι στα τρία καυτά θέματα εργοδότες και εργαζόμενοι, μετά το έγγραφο-φωτιά της τρόικας!

Με ποιες θέσεις προσέρχονται στην αυριανή συνάντηση με Κατρούγκαλο

Ενωμένοι στα τρία καυτά θέματα εργοδότες και εργαζόμενοι, μετά το έγγραφο-φωτιά  της τρόικας!
«Φωτιά» βάζει στη διαπραγμάτευση σχετικά με τα εργασιακά, το έγγραφο της τρόικας για αλλαγές σε όλα από μηδενική βάση. Οι κοινωνικοί εταίροι άνοιξαν τα χαρτιά τους στο Star και την Κατερίνα Παναγοπούλου για όσα πρόκειται να πουν στον υπουργό Εργασίας στην αυριανή τους συνάντηση και εμφανίζονται ενωμένοι στα τρία καυτά θέματα: Ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις και συνδικαλιστικό νόμο.
«Η ΓΣΕΕ στην αυριανή συνάντηση προσέρχεται με μία και μόνο γραμμή του Σεπτεμβρίου 2014 στη Γενεύη, όπου εκεί εργοδότες, εργαζόμενοι και υπουργείο Εργασίας αποφάσισαν να μην υπάρχει καμία αλλαγή στις ομαδικές απολύσεις, καμία αλλαγή στον απεργιακό νόμο καμία αλλαγή στα εργασιακά» δήλωσε στο Star o εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.
«Επιμένουμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να επανέλθουν ελεύθερα με τους κοινωνικούς εταίρους να καθορίζουν εκείνοι τον κατώτατο μισθό. Δεν τίθεται για εμάς θέμα ομαδικών απολύσεων, όπως δεν τίθεται θέμα αλλαγής ουσιαστικής στον νόμο για τη δράση των ενώσεων εργαζομένων» δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Τα θέματα που το υπουργείο Εργασίας επιμένει ότι δεν τίθενται στην διαπραγμάτευση, αλλά περιλαμβάνονται στο έγγραφο της τρόικας είναι η μείωση του κατώτατου μισθού με κατάργηση επιδομάτων και τριετιών και η περαιτέρω ευελιξία στις αμοιβές, με πλήρη επικράτηση των συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης. Ακόμα, διπλασιασμός του ορίου των ομαδικών απολύσεων και ουσιαστικά ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου.
Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, δηλώνει επίσης στο Star:
«Η ΕΣΕΕ προσέρχεται στον κοινωνικό διάλογο με ανοιχτά χαρτιά, ιδιαίτερα στη διατήρηση 13ου και 14ου μισθού και στο ξεπάγωμα της εθνικής συλλογικ��ς σύμβασης εργασίας. Oi ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ έρχoνται σε δεύτερη μοίρα».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top