Αγρίεψε με τις τράπεζες ο Ντάισελμπλουμ: Λένε συνεχώς "σώστε μας" με λεφτά των φορολογουμένων!

Αρνητικός στις αλλεπάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις με αφο��μή την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών

Η ευκολία με την οποία οι τραπεζίτες ζητούν λεφτά των φορολογουμένων για να σώσουν τις τράπεζές τους είναι προβληματική από μόνη της, τόνισε ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Βρυξελλών, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star Θάνος Αθανασίου.
Τοποθετούμενος για την κατάσταση των ιταλικών τραπεζών, ο πρόεδρος του Εurogroup ανέφερε ότι σε σχέση με τις ιταλικές τράπεζες οι κανόνες για την ανακεφαλαιοποίηση που όλες οι κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει πρέπει να τηρηθούν και πως δεν είναι δυνατόν «κάθε φορά που οι τράπεζες έχουν πρόβλημα, να τρέχουν στους πολιτικούς και να τους λένε, λύστε μας τώρα το πρόβλημα εσείς, με λεφτά των φορολογουμένων».
Ο Γερούν Ντάισελμπλπουμ σημείωσε με νόημα ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται για να διατηρείται η αξιοπιστία των κρατών μελών και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. «Αναζητείται λύση εντός των κανόνων» ανέφερε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top