Παράταση ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Υποβάλετε τις δηλώσεις σας μέχρι 15 Ιουλίου αλλιώς έρχεται ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Τελευταία διορία

​Αν δεν έχετε υποβάλει ακόμα τις φορολογικές δηλώσεις, τρέξτε να το κάνετε διότι στις 15 Ιουλίου λήγει και η διορία της παράτασης που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα στο ΥΠΟΙΚ δεν προτίθενται να δώσουν νέα παράταση, επομένως αν και πάλι δεν υποβάλετε τις δηλώσεις σας τότε θα έρθουν βαριά πρόστιμα.

Το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωσή του σήμερα υπενθυμίζει στους φορολογούμενους ότι η ερχόμενη Παρασκευή, 15 Ιουλίου είναι η τελευταία ημερομηνία που έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, προειδοποιώντας για τα πρόστιμα που θα έρθουν αν δεν το κάνουν.

«Την Παρασκευή 15/07/2016 λήγει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα παρατείνει τη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πέρα από αυτή την καταληκτική ημερομηνία, γι' αυτό καλεί τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία στις ημέρες που απομένουν.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.
2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
4. Για κάθε ��ήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Εκτός των παραπάνω η έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι απαραίτητη, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα καθυστέρησης στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή των σχετικών υποχρεώσεων σε όσο το δυνατό περισσότερες δόσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top