ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ; 3.737 θέσεις εργασίας σε 17 δήμους μέσω ΟΑΕΔ - Από σήμερα οι αιτήσεις

Όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται

​Μια μικρή ανάσα στα εκατομμύρια των ανέργων επιχειρεί να δώσει ο ΟΑΕΔ με τη δημιουργεί 3.737 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε 17 δήμους.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά από σήμερα για όλους τους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας από 18 ετών και πάνω και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 21/7/2016.

Σημειώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης που έχουν οι πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οργανισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μόνο μία ειδικότητα από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του παραρτήματος Ι και έναν επιβλέποντα φορέα.

Επίσης για πρώτη φορά εισάγεται το κριτήριο της εντοπιότητας, ώστε να πριμοδοτούνται οι δημότες των περιοχών με υψηλή ανεργία, ενώ η δράση στοχεύει αφενός στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτιση.

Ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτ��σης

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα έχουν οι εξής κατηγορίες πολιτών:

1.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3.Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
4.'Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
5. Ε��γεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
6. Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (21-07-2016), έχουν μόνο οι δυνητικά ωφελούμενοι:

1. άνεργοι μονογονεϊκών οικογενειών
2. άνεργοι που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά έχουν εγγραφεί ως κανονικοί άνεργοι στο γενικό μητρώο του Οργανισμού και επιθυμούν να μεταφερθούν στο ειδικό μητρώο ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
3. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ. Για τη διευκόλυνση τους, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και, συγκεκριμένα, από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες-Οδηγίες πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ-Οδηγίες για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης.

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης ανέργων με βάση τα εξής οκτώ αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3) Την αναπηρία (του υποψήφιου ωφελούμενου) σε ποσοστό 50% και άνω.
4) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
5) Την ηλικία.
6) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
7) Τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8) Την εντοπιότητα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top