«ΝΤΟΥ» των «Ράμπο» της εφορίας σε beach bar-AΠΙΣΤΕΥΤΟ πάρτι... φοροδιαφυγής

Δείτι τι λαβράκια τσάκωσαν

«ΝΤΟΥ» των «Ράμπο» της εφορίας σε beach bar-AΠΙΣΤΕΥΤΟ πάρτι... φοροδιαφυγής

«Έφοδο» σε ταβέρνες και beach bar στον Ωρωπό έκαναν οι Ράμπο της Υπηρεσίας Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων και έβγαλαν λαβράκια. Κορυφαία περίπτωση; Ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο οποίος δεν είχε κόψει αποδείξεις για ποτά και φαγητά αξίας 400 ευρώ. Όταν όμως πήρε είδηση τους ελεγκτές, χτύπησε ταυτόχρονα αποδείξεις σε 25 τραπέζια.

Επειδή όμως το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο, διαβάστε τι συνέβη στον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

«Εγώ πήγα 7 η ώρα το απόγευμα σε μία περιοχή να κάνω μπάνιο, ζήτησα για τον καφέ που μου έφεραν, απόδειξη. Είχε το νούμερο 43 και του λέω δεν ντρέπεσαι; Εδώ είναι 100 άτομα στην παραλία, δεν έχουν πιει ο καθένας ένα καφέ από το πρωί;»

Τι απάντησε ο υπάλληλος του καταστήματος στον υπουργό για τη μαϊμού απόδειξη;

Ότι «είχαν πάρα πολύ δουλειά» και προφανώς δεν προλάβαινε να κόψει τη σωστή!

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη απίστευτη απάντηση που έχει ακούσει λουόμενος. Διαβάστε τι είπαν σε μια κοπέλα, σε πλαζ της Bούλας όταν ζήτησε απόδειξη για την ξαπλώστρα που πλήρωσε. «Δεν μου απάντησαν ναι θα σας τη φέρω, μου απάντησαν φαίνεται στην είσοδο πόσο έχει η ξαπλώστρα, δηλαδή δεν χρειάζεται να σου δώσουμε και απόδειξη».

«Στη Βουλιαγμένη, έχω δει να φέρνουν τα πράγματα χωρίς απόδειξη, ή η απόδειξη να γράφει άλλα πράγματα, να έχει άλλες τιμές και άλλα πράγματα, άλλη ώρα κομμένη» λέει ένας άλλος κύριος.

Όλα αυτά σε πλαζ της Αττικής που κάθε Σαββατοκύριακο συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου.

Τα πρόστιμα για τη μη έκδοση απόδειξης είναι αστεία και αυτό εντείνει τα κρούσματα φοροδιαφυγής. Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο εξετάζει να τα αυξήσει. Μόνη ελπίδα σωτηρίας οι υποψιασμένοι πολίτες.

Οι έλεγχοι στις παραλιακές περιοχές της Αθήνας και τα νησιά θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και υπολογίζεται πως θα φτάσουν τους 30.000.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top