Σε ρόλο ΠΥΘΙΑΣ ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ: «Ή τέσσερις ή πέντε οι δόσεις»

Όλα εξαρτώνται από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων

Σε ρόλο ΠΥΘΙΑΣ ο Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ: «Ή τέσσερις ή πέντε οι δόσεις»

​Συνεχίζεται το αλαλούμ όσον αφορά στο πόσες θα είναι τελικά οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ για φέτος, με τον αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδη να μην καταφέρνει ούτε και σήμερα να δώσει σαφή απάντηση στους φορολογουμένους που αγωνιούν να μάθουν πότε θα πληρώσουν τελικά το… μπουγιουρντί.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως όλα εξαρτώνται από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως εξήγησε, αν καθυστερήσει η εκκαθάριση οι δόσεις θα είναι τέσσερις με την πρώτη να καταβάλλεται το Σεπτέμβριο και την τελευταία τον Δεκέμβριο, δεδομένου του θεσμικού πλαισίου και των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών της.

Αν όμως η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων γίνει εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, τότε οι δόσεις θα είναι και φέτος, όπως και πέρσι πέντε.

Τέλος ο κ. Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους συνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ λέγοντας:

«Αν πετύχουμε τους στόχους μας για πάταξη της διαφθοράς και της λαθρεμπορίας θα υιοθετήσουμε άλλη κοινωνική και νησιωτική πολιτική».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top