ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ: Στο άρθρο 99 προμηθευτική εταιρεία του Μαρινόπουλου

Σχέδιο εξυγίανσης κατέθεσαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι της

Η πιο ιστορική συνεταιριστική οργάνωση της Κρήτης, η Ένωση Πεζών, που είναι μια από τις προμηθεύτριες εταιρείες του Μαρινόπουλου, εντάχθηκε την Παρασκευή στο καθεστώς του άρθρου 99, ξεκινώντας μια μαραθώνια διαδικασία εξυγίανσης, με στόχο τόσο να διασωθεί η ίδια, όσο και να εξασφαλιστούν οι δεκάδες πιστωτές και οι πρώην και νυν εργαζόμενοι της.

Ο μεγάλος βραχνάς της Ένωσης Πεζών ήταν τα τραπεζικά χρέη που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ, που αποτελούν περίπου τα τρία τέταρτα του συνόλου των χρεών της.

Οι δικηγόροι της εταιρείας κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή ένα λεπτομερές σχέδιο εξυγίανσης, 120 σελίδων, με το οποίο επιζητείται η μακροπρόθεσμη εξυπηρέτηση του τραπεζικού της δανεισμού, ώστε- σύμφωνα με την πρόβλεψη – να μπορέσει να προχωρήσει στην αποπληρωμή του 100% των χρεών της.

Σύμφωνα με το σχέδιο - στο οποίο σημειωτέον συναίνεσαν και οι εργαζόμενοι, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στην διαδικασία ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου – προβλέπεται η αποπληρωμή, σε βάθος χρόνου, των οφειλών προς το Δημόσιο και τις Τράπεζες, ενώ τα οφειλόμενα προς τους πρώην και νυν εργαζόμενους θα καταβληθούν σε 24 δόσεις.

Το Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα Παρασκευή προσωρινή διαταγή, δημιουργώντας ασπίδα προστασίας για την Συνεταιριστική Οργάνωση που επιδιώκει ουσιαστικά να «βγάλει τη θηλιά της χρεοκοπίας από το λαιμό της».

Πληροφορίες Star, cretalive.gr
Δείτε επίσης:

Η τελευταία πράξη του δράματος; Ξεκρεμάνε τις ταμπέλες του Μαρινόπουλου (ΦΩΤΟ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top