ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ για όσους δεν κόβουν αποδείξεις-Ράμπο καραδοκούν στις «in» περιοχές

Εντείνει τους ελέγχους το υπουργείο Οικονομικών γιατί θέλει λεφτά-Πρώτη ανάρτηση: 07/07/2016 20:59

​Τo «κυνήγι» των αποδείξεων επιστρέφει... Η υστέρηση εσόδων αναγκάζει το υπουργείο Οικονομικών να εντείνει τους ελέγχους και ο αρμόδιος υπουργός ανακοινώσε ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η απόφαση και τα νέα πρόστιμα, ενώ ήδη καταγράφονται οι περιοχές, όπου θα γίνουν οι πρώτοι έλεγχοι.

Οι έμποροι επισημαίνουν από την πλευρά τους ότι η έλλειψη αγοραστικής κίνησης έχει "νεκρώσει" την αγορά, πελάτες δεν μπαίνουν στα καταστήματα και αποδείξεις δεν κόβονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόστιμο πλέον θα είναι 100-150 ευρώ για κάθε μη εκδιδομένη απόδειξη, από 250-500 ευρώ που ίσχυε μέχρι τώρα συν το 50% του διαφυγόντος ΦΠΑ!

Οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί στα νησιά, στις τουριστικές περιοχές, αλλά και στο κέντρο της Αθηνάς, στα παράλια της Αττικής και στον Πειραιά. Πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι η εξόντωση των επιχειρηματιών, αλλά η συμμόρφωση τους, όπως τονίζει.

Ήδη πάντως στους παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς η υστέρηση εσόδων από τον ΦΠΑ φτάνει και το 40%, καθώς οι επιχειρηματίες δεν τον αποδίδουν, ενώ στο στόχαστρο του υπουργείου είναι και άλλες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, όπως γιατροί, δικηγόροι κ.α.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top