Σάλλας: Έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της οικονομικής συγκυρίας η Τράπεζα Πειραιώς

Για τα 100 χρόνια της Τράπεζας: Αποτελεί μια ισχυρή και σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τράπεζα

Σάλλας: Έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες της οικονομικής συγκυρίας η Τράπεζα Πειραιώς

Την αποφασιστικότητα του ομίλου Πειραιώς να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες μιας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ομίλου Μιχάλης Σάλλας.

Σε παρέμβαση του με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, ο πρόεδρος του Ομίλου αναφέρθηκε στη μακρά ιστορική διαδρομή της και στην ανάδειξή της σε μια μεγάλη και ισχυρή τράπεζα όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

«Συνεχίζουμε την πορεία μας, με την ίδια πίστη και την ίδια φιλοσοφία. Συνέπεια, ποιότητα, εργατικότητα, προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη και της οικονομίας, σεβασμό στα συμφέροντα όλων των μετόχων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες μιας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας, έτοιμοι για το μέλλον» είπε –μεταξύ άλλων- ο κ. Σάλλας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Σάλλα:

«Οταν η τράπεζα ιδρύθηκε το 1916 στον Πειραιά, ξεκίνησε ως ένα μικρό τραπεζικό ίδρυμα, με σχετικά περιορισμένους στόχους και δραστηριότητες. Σήμερα, την έχουμε αναδείξει σε μία μεγάλη για την εγχώρια αγορά, ισχυρή και σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα τράπεζα.
Οι επιτυχίες της Τράπεζας Πειραιώς, η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, η φιλικότητα προς τον πελάτη και η ποιότητα των υπηρεσιών, χαρακτηρίζουν την ιστορία της τράπεζας αλλά και προσδιορίζουν την πορεία της μπροστά στις νέες προκλήσεις για την επόμενη δεκαετία.
Ορόσημο για την ιστορία της τράπεζας υπήρξε η ιδιωτικοποίησή της το 1991, όταν μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους μοιράστηκα το ίδιο όραμα, πήραμε την πρωτοβουλία να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη και μεγάλη τράπεζα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της νέας εποχής, η οποία άρχιζε για την ελληνική οικονομία μετά την ενσωμάτωσή της στην Ε.Ε. Η Πειραιώς είχε μερίδιο αγοράς τότε μόλις 0,1%. Σήμερα αντιπροσωπεύει περίπου το 30%. Τότε απασχολούσε 200 εργαζομένους. Σήμερα ο όμιλος απαριθμεί 20.000 εργαζομένους και σχεδόν 6 εκατ. πελάτες.
Συνεχίζουμε την πορεία μας, με την ίδια πίστη και την ίδια φιλοσοφία. Συνέπεια, ποιότητα, εργατικότητα, προτεραιότητα στις ανάγκες του πελάτη και της οικονομίας, σεβασμό στα συμφέροντα όλων των μετόχων. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες ανάγκες μιας δύσκολης εγχώριας και ευρωπαϊκής οικονομικής συγκυρίας, έτοιμοι για το μέλλον».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top