Ξένες επενδύσεις: Limit up στην Ευρώπη, limit down στην Ελλάδα!

Μεγάλη μείωση στις άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας - Αιτία η αβεβαιότητα, εκτιμούν οι ειδικοί

Ξένες επενδύσεις: Limit up στην Ευρώπη, limit down στην Ελλάδα!

Σημαντική μείωση εμφάνισαν, κατά τη διάρκεια του 2015, οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ernst & Young (EY).

«Σε μία χρονιά κατά την οποία οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη έφθασαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, τα διαθέσιμα στοιχεία για την Ελλάδα είναι πράγματι απογοητευτικά» δηλώνει ενδεικτικά, ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικών συμβούλων της ΕΥ στην Ελλάδα, Τάσος Ιωσηφίδης,

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποτελεί έκπληξη, αν αναλογισθεί κανείς την αβεβαιότητα που επικράτησε το 2015. «Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμη για να αναστραφεί η εικόνα αυτή» σπεύδει να σημειώσει.

Πάντως, ο κ. Ιωσηφίδης εκτιμά ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των θεσμών, είναι σίγουρο ότι σταδιακά θα έχει θετικό αντίκτυπο, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (Ελληνικό, λιμάνια, Αστέρας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κλπ.), καθώς και την πιο ενεργή αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

«Ελπίζουμε ότι αυτά θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα και την αξιοπιστία της χώρας, προσελκύοντας σιγά σιγά περισσότερες άμεσες ξένες επενδύσεις» καταλήγει ο ίδιος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top