Κρυφό Μνημόνιο για τον κόφτη: Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λογαριασμών για να βρεθούν 5 ΔΙΣ!

Αγριεύουν οι εισπρακτικές υπηρεσίες του Δημοσίου: Στο στόχαστρο οι οφειλέτες

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμούς ακινήτων για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων φέρνει ο περίφημος κόφτης.
Όπως προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου, οι εισπρακτικές υπηρεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας στρέφουν τα βέλη τους σε όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, για να επιτύχουν τους στόχους και να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής.
Στόχος είναι η είσπραξη 5 δισ. ευρώ ώστε να εκτελεσθεί κανονικά ο προϋπολογισμός του 2016.
Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 έχει υπολογισθεί η είσπραξη εσόδων (από φόρους και πρόστιμα) ύψους 7,3 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πολύ δύσκολο να εισέλθει στον κρατικό κορβανά.
Έτσι, τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ανέλαβαν τη δέσμευση να πετύχουν:
• Την είσπραξη 1,730 δισ. ως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 2,050 δισ. ως τον Δεκέμβριο από τις παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Είσπραξη του 21% ως τον Σεπτέμβριο και του 23% συνολικά ως τον Δεκέμβριο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών (με βάση τα περυσινά στοιχεία περίπου 2,5 δισ. ευρώ πρέπει να εισπραχθούν από τις νέες οφειλές).
Είσπραξη 450 εκατ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 600 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο από τους αποκαλούμενους μεγάλους οφειλέτες.
Αύξηση της εισπραξιμότητας όλων των φόρων στο 78% τον Σεπτέμβριο και στο 81,5% τον Δεκέμβριο.
Είσπραξη από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) 563 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές οφειλές ως τον Σεπτέμβριο και συνολικά 750 εκατ. ευρώ ως τον Δεκέμβριο.
Αύξηση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών ανά Ταμείο ως εξής: ΙΚΑ 95% (91% πέρυσι), ΟΑΕΕ 65% (57% πέρυσι), ΕΤΑΑ 80% (63% πέρυσι), ΟΓΑ 77% (72% πέρυσι).
Επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) στο 52% των οφειλετών ως τον Σεπτέμβριο και στο 55% ως το τέλος του χρόνου. Σημειώνεται ότι σε διάστημα ενός μήνα έχουν διπλασιασθεί τα προγράμματα πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν αναρτηθεί προγράμματα πλειστηριασμών 65 ακινήτων σε ολόκληρη της επικράτεια. Σύμφωνα με στελέχη της ΓΓΔΕ, ήδη έχουν ενημερωθεί οι οφειλέτες του Δημοσίου για τα χρέη που έχουν προς το ελληνικό Δημόσιο. Για όσους δεν ανταπο��ρίθηκαν στο κάλεσμα της εφορίας για τακτοποίηση της οφειλής τους ή την ένταξη των χρεών τους στη ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, έχουν ξεκινήσει προγράμματα πλειστηριασμών και, όπως αναφέρουν, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα ενταθούν μέχρι το τέλος του έτους, με στόχο να διασφαλισθούν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι ενδεχομένως σήμερα να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τα ονόματα των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.
Δείτε ακόμη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top