Ακόμη λιγότερες οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη πιο υψηλό το ποσό!

Αλεξιάδης: Επανέρχονται και τα αυξημένα πρόστιμα για την μη έκδοση αποδείξεων

Ακόμη λιγότερες οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη πιο υψηλό το ποσό!
Ακόμη λιγότερες φαίνεται ότι θα είναι τελικά οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ, άρα ακόμη υψηλότερες οι δόσεις κάθε καταβολής, όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο Real FM και στην εκπομπή του N. Στραβελάκη ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Tρύφων Αλεξιάδης. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα για τον ΕΝΦΙΑ, είναι πιθανό να πληρωθεί σε 4 δόσεις τελικά.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η κυβέρνηση μιλούσε για 6 δόσεις (αντί για 5 πέρσι) του ΕΝΦΙΑ, ώστε να είναι χαμηλότερο το ποσό κάθε καταβολής και να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι. Στη συνέχεια έγιναν 5, όσες και πέρσι, για να καταλήξει (;) το ΥΠΟΙΚ στις 4 και στο υψηλότερο ποσό για κάθε μία από αυτές!
Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για άλλα, όπως τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και τα σενάρια που εξετάζονται για την αλλαγή τους, για τα έσοδα, για το πλαστικό χρήμα και το αφορολόγητο, καθώς και για την αλλαγή στις κυρώσεις σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις.
Όπως είπε, η σχετική διάταξη, θα κατατεθεί άμεσα προκειμένου να μην χαθούν έσοδα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε "προβληματικό" το υφιστάμενο καθεστώς των πολύ χαμηλών προστίμων, ωστόσο, υποστήριξε ότι και το προηγούμενο καθεστώς των υψηλών προστίμων δεν είχε φέρει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα στην φορολογική συμμόρφωση.
Υπενθυμίζεται ότι με το σύστημα που ισχύει σήμερα, το πρόστιμο για μη έκδοση απόδειξης είναι 50% του ΦΠΑ της αξίας της συναλλαγής για την οποία δεν εκδόθηκε απόδειξη. Παράδειγμα, αν δεν εκδοθεί μια απόδειξη 10 ευρώ είναι μόλις… 0,93 ευρώ.
Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας επεσήμανε, μάλλον γενικόλογα: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top