Δύσκολη η επόμενη ημέρα για τον όμιλο Μαρινόπουλου- Σοκ στην αγορά και από την Jet Oil

Αυξάνονται τα λουκέτα και τα προβλήματα

Δύσκολη η επόμενη ημέρα για τον όμιλο Μαρινόπουλου- Σοκ στην αγορά και από την Jet Oil
Καθόλου εύκολη δεν είναι η επόμενη ημέρα για τον όμιλο Μαρινόπουλου, καθώς χρόνος για την εξεύρεση λύσης της επιχείρησης μετράει αντίστροφα. Την ίδια ώρα σοκάρει η κατάληξη του Κυριάκου Μαμιδάκη, προέδρου της Jetoil, σε μια αγορά που η μία μεγάλη επιχείρηση κλείνει μετά την άλλη.
Η εταιρία είχε καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα καθώς επικαλείτο πρόβλημα ρευστότητας και μεγάλες υποχρεώσεις προς τους πιστωτές της. Η σχετική συζήτηση στο δικαστήριο είχε προγραμματιστεί για την 1η Νοεμβρίου Η τραγική κατάληξη του προέδρου της εταιρίας Κυριάκου Μαμιδάκη που έβαλε τέλος στη ζωή του σόκαρε.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει η οικογένεια του Κυριάκου Μαμιδάκη, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα:
« Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας…».
Ο επιχειρηματίας αυτοπυροβολήθηκε με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του. Αρχικά, φέρεται να πυροβόλησε μια φορά με το όπλο στον τοίχο του γραφείου του και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.
Σε ανακοίνωσή τους επίσης οι εργαζόμενοι της MAMIDOIL JETOIL επισημαίνουν:
«Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι, φανερώνει κατά πολύ το ήθος και τον χαρακτήρα του. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Καλό σας ταξίδι κύριε Κυριάκο…».
Η εταιρεία του Κυριάκου Μαμιδάκη κατέθεσε στις αρχές Ιουνίου στη δικαιοσύνη την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της για συνολικά χρέη που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η απόφαση του Πρωτοδικείου να παγώνει τις κατασχέσεις στην εταιρία Μαρινόπουλος δεν καθησυχάζει τους εργαζόμενους. Ο όμιλος μπορεί να πήρε μια παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο οπότε και θα συζητηθεί η υπαγωγή του στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, όμως στην πράξη θα πρέπει να κερδίσει χαμένο έδαφος πολλών ετών.
Η μάχη θα είναι δύσκολη καθώς τα άδεια ράφια θα πρέπει να γεμίσουν και το επόμενο διάστημα θα φανεί εάν οι πιστωτές, το 45% των οποίων συμφώνησαν στη δικαστική απόφαση προστασίας, θα προμηθεύσουν τα καταστήματα με προϊόντα. Ένα επίσης σημαντικό ζήτημα είναι εάν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που νοικιάζουν στο Μαρινόπουλο θα προβούν ή όχι σε εξώσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top