«Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό» υποστηρίζει η Κουντουρά

Σήμα για επανεκκίνηση η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης

Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον ελληνικό τουρισμό, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά στη σημερινή της συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ).
Η κ. Κουντουρά εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2016 και εκτίμησε ότι θα είναι θετικό το συγκριτικό πρόσημο των αφίξεων, ενώ πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης προσφέρει ένα σταθερό σημείο επανεκκίνησης για την αναπροσαρμογή και την ανασυγκρότηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, σε νέες βάσεις, με μεγάλες και μικρές επενδύσεις.
«Δίνεται σαφές στίγμα προς την επιμήκυνση και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού και ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, ενώ αποτελεί ευκαιρία για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης και της απλοποίησης και κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού.
Σχετικά με την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών, η κ. Κουντουρά ισχυρίστηκε ότι στο πεντάμηνο -αλλά και στο εξάμηνο, όπως δείχνουν τα συνολικά στοιχεία από τις επίσημες πηγές (την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και τα γραφεία ΕΟΤ Εξωτερικού)- η τάση των κρατήσεων είναι συνολικά ανοδική στην πλειονότητα των αγορών- δεξαμενών για την Ελλάδα, με αυξήσεις στις κρατήσεις που κυμαίνονται από 4% έως και 30% ανά αγορά.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top