ΑΛΛΑΓΕΣ στα CAPITAL CONTROLS! Χωρίς περιορισμούς το νέο χρήμα που μπαίνει στις τράπεζες

Στουρνάρας: Να βγάλει τα λεφτά από το στρώμα ο κόσμος – Δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν εντελώς!

«Είμαστε σε φάση που εξετάζουμε διάφορα σενάρια. Ξέρουμε ποιο θα είναι το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο βήμα. Μη με ρωτάτε όμως πότε θα αρθούν τελείως, γιατί ούτε κι εμείς ξέρουμε την απάντηση» δήλωσε για τα capital controls ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρθηκε, μάλιστα, σε μία ειλημμένη απόφαση, να είναι εκτός περιορισμών το νέο χρήμα που θα καταθέτουν οι πολίτες σ��ις τράπεζες: «Θα απελευθερώσουμε το χρήμα που βρίσκεται στα στρώματα, όπως κάναμε για τα χρήματα του εξωτερικού. Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα επόμενα μέτρα, καθώς το κουβεντιάζουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Έτσι θα μπορεί κάποιος να βάζει και να βγάζει χρήματα από τις τράπεζες όποτε θέλει χωρίς να υπόκειται σε κεφαλαιακό περιορισμό. Αυτό θα αφορά το νέο χρήμα που θα μπαίνει στις τράπεζες».

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι το επόμενο βήμα είναι να μπορούν να αποπληρωθούν πρόωρα τα δάνεια, ενώ τόνισε με νόημα πως «πρέπει να διευκολύνουμε την εισαγωγή πρώτων υλών».

Ο επικεφαλής της ΤτΕ εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του χρόνου, συνδέοντας μάλ��στα την απόφαση με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Παράλληλα, επιμένει πως θα ήταν προς όφελος και της χώρας και των δανειστών να επιταχυνθεί η απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top