Ξέμεινε από καύσιμα η Jetοil - Νέο ΚΑΝΟΝΙ-ΒΟΜΒΑ στην αγορά!

Κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 – Πως κατέρρευσε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της εγχώριας αγοράς

Ξέμεινε από καύσιμα η Jetοil - Νέο ΚΑΝΟΝΙ-ΒΟΜΒΑ στην αγορά!

Νέο κανόνι-βόμβα έσκασε στην αγορά μετά την υπόθεση Μαρινόπουλου.

Η Jetoil του ομίλου Μαμιδάκη κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 για να προστατευθεί από τους πιστωτές της!

Η εταιρεία, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην κατάθεση της αίτησης, επικαλείται προβλήματα ρευστότητας και τονίζει ότι έχει σχέδιο εξυγίανσης που θα την επαναφέρει στην κερδοφορία.

Αποδίδει τα προβλήματα και τη συσσώρευση συνολικών υποχρεώσεων ύψους 314,5 εκατ. ευρώ προς πιστωτές στην ύφεση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας διεθνώς, που επηρέασε τη ζήτηση στον κλάδο πετρελαιοειδών.

Η αίτηση κατατέθηκε στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.

Πως κατέρρευσε η Jetoil

H Jetoil ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 από τους αδερφούς Κυριάκο, Γιώργο και Νίκο Μαμιδάκη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, εξελίχθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία της εγχώριας αγοράς, ενώ έφτασε να διατηρεί ένα δίκτυο 600 πρατηρίων, τις μεγαλύτερες μετά τα διυλιστήρια εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Ελλάδα και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια.

Το «ξήλωμα του πουλόβερ» για την Jetoil ξεκίνησε πέρυσι, όταν αποφασίστηκε υπό το βάρος των δυσκολιών που αντιμετώπιζε η εταιρεία, να διακοπεί ο εφοδιασμός του δικτύου της στη Νότια Ελλάδα και τα πρατήρια ξεκίνησαν να τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τα διυλιστήρια ή άλλαξαν σήμα.

Όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ρόλο-κλειδί στην κατάρρευση έπαιξε η εξαγορά των εταιρειών Dracoil και El Petrol. Η Jetoil κατάφερε να διεύρυνει το δίκτυο των πρατηρίων της και το μερίδιο αγοράς, ωστόσο φορτώθηκε και τα ανοίγματα και τις επισφάλειες των δύο εταιρειών.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top