Το μπαλάκι στο ΥΠΟΙΚ πετά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τον Μαρινόπουλο

«Απόλυτα σύμφωνη η στάση μας με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Και εκείνες ήταν κατά»

Το μπαλάκι στο ΥΠΟΙΚ πετά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τον Μαρινόπουλο

​Το μπαλάκι στο Υπουργείο Οικονομικών πετά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την υπόθεση του Μαρινόπουλου.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, η στάση του Δημοσίου που είχε ζητήσει να μην γίνει δεκτό το αίτημα του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας, ��ίχε προκαλέσει δυσαρέσκεια στην κυβέρνηση, με τους εκπροσώπους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να εξηγούν πως ο λόγος που το Δημόσιο τάσσεται κατά αφορά το ποσό της οφειλής που αναφέρει ο όμιλος στην αίτησή του, το οποίο -κατά το Δημόσιο- δεν είναι ακριβές.

156544.jpg

«ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ»

Μετά τα παραπάνω, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Μιχαήλ Απέσσος, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στις οποίες διαβιβάστηκαν οι προσφυγές του Ομίλου Μαρινόπουλου, έλαβαν θέση κατά των αιτήσεων.

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην Κεντρική Υπηρεσία του Ν.Σ.Κ. τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ΄εφαρμογή της υπ΄αριθμ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών. Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπττης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του Ν.Σ.Κ. κατά τη συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του Ν.Σ.Κ. (ν. 3086/2002)» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηπρώτη αντίδραση του Μαρινόπουλου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου

ΣΩΖΕΤΑΙ προσωρινά ο Μαρινόπουλος – Η απόφαση που του δίνει το ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΑΓΩΝΙΑ για την ΑΠΟΦΑΣΗ:Ποιοι θέλουν ΝΑ ΣΩΘΕΙ ο Μαρινόπουλος και ποιοι τον σπρώχνουν στον ΓΚΡΕΜΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τι γίνεται στη δικαστική αίθουσα που κρίνεται το μέλλον του Μαρινόπουλου

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top