ΡΥΘΜΙΣΗ 100 δόσεων: Τη χάνουν όσοι δεν πληρώνουν άμεσα-Αυστηρή διορία-Δείτε πως θα γλιτώσετε

Τρίζει τα δόντια η εφορία - Δείτε παράδειγμα και συμβουλές

​Σφίγγει κι άλλο το «ζωνάρι» για τους φορολογούμενους που έχουν τις οφειλές τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Από σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου αν καθυστερήσουν την πληρωμή οποιασδήποτε νέας οφειλής για πάνω από 15 ημέρες χάνουν τη ρύθμιση.

Το μήνυμα της εφορίας είναι ξεκάθαρο:«Ή θα πληρώσετε μέσα σε δύο εβδομάδες από την λήξη της προθεσμίας τις οφειλές σας ή θα κάνετε νέα ρύθμιση σε 12 δόσεις και... γρήγορα».

Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος έχει εντάξει παλαιότερη οφειλή ύψους 5.000 ευρώ στη ρύθμιση των 100 δόσεων και πληρώνει κάθε μήνα 50 ευρώ, υποβάλει τη φετινή φορολογική δήλωση από την οποία προκύπτει οφειλή φόρου 3.000 ευρώ. Η πρώτη από τις 3 δόσεις, δηλαδή 1000 ευρώ πρέπει να εξοφληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η άλλη επιλογή είναι να κάνει τη ρύθμιση των 12 δόσεων. Διαφορετικά, τον Δεκαπενταύγουστο οι 100 δόσεις θα αποτελούν παρελθόν.

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Π.Παντελή, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει να πληρώσει και τις δυο ρυθμίσεις, είναι προτιμότερο να ��φήσει απλήρωτη τη ρύθμιση των 100 δόσεων και να ρυθμίσει τις τρέχουσες οφειλές στις 12 δόσεις.

Μέχρι την Πέμπτη 30 Ιουνίου το περιθώριο για να μην χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν 30 ημέρες, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2017 προβλέπεται να μηδενιστεί.

BINTEO STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top