ΑΓΩΝΙΑ για την ΑΠΟΦΑΣΗ:Ποιοι θέλουν ΝΑ ΣΩΘΕΙ ο Μαρινόπουλος και ποιοι τον σπρώχνουν στον ΓΚΡΕΜΟ

Το απόγευμα αναμένεται η απόφαση - Δυσαρέσκεια από το Μαξίμου

Εν αναμονή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο όμιλος Μαρινόπουλος βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι, πιστωτές αλλά και γενικά ο κλάδος του λιανεμπορίου στην Ελλάδα που παρακολουθεί την υπόθεση με κομμένη την ανάσα.

Οι εργαζόμενοι, δεκάδες εκ των οποίων βρίσκονται από το πρωί στα δικαστήρια, παρενέβησαν υπέρ του Μαρινόπουλου, ενώ ο κολοσσός των σούπερ μάρκετ βρήκε ανταπόκριση και στήριξη από τις τράπεζες, το ΙΚΑ αλλά και μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, είδε στο αντίπαλο στρατόπεδο το Δημόσιο το οποίο ζήτησε να μη γίνει δεκτό το αίτημα του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας!

Όπως τονίζουν εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο λόγος που τάσσεται κατά αφορά το ποσό της οφειλής που αναφέρει ο όμιλος στην αίτησή του, το οποίο -κατά το Δημόσιο- δεν είναι ακριβές.

Έτσι, το Δημόσιο ζήτησε την απόρριψη των αιτήσεων της Μαρινόπουλος, ενώ τόνισε πως σε περίπτωση που αυτές γίνουν δεκτές θα πρέπει να καταβληθεί από την εταιρεία ισόποση εγγυοδοσία.

Πως θα προστατευτούν οι εργαζόμενοι

Ειδικά όσον αφορά τους εργαζόμενους, τα σωματεία τάχθηκαν ξεκάθαρα και ανεπιφύλακτα υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων, με την προϋπόθεση να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους και να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.

Κατά τη συζήτηση των αιτήσεων οι δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εταιρεία και οι εργαζόμενοι έχουν συμφωνήσει να εξαιρεθούν οι τελευταίοι από την χορήγηση της προσωρινής διαταγής, ��στε αν δεν πληρωθούν, να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε κατάσχεση.

Η πλευρά Μαρινόπουλου, πάντως, δεσμεύτηκαν ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να εξοφλήσει όλ��ς τις οφειλές προς τους εργαζόμενους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον στρατηγικού επενδυτή για την είσοδό του στον όμιλο (όπως σας αποκάλυψε το star.gr δημοσιεύοντας και την επίμαχη επιστολή, αυτός είναι ο Σκλαβενίτης).

Συνολικά -όπως είπωθηκε στο δικαστήριο- οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται στο 1 δισ. 324 εκατ. ευρώ.

Δυσαρέσκεια από Μαξίμου για τη στάση του Δημοσίου

Την ίδια ώρα, έντονη φαίνεται πως είναι η δυσαρέσκεια του Μαξίμου με τη στάση του Δημοσίου.

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν ότι από την πρώτη στιγμή στήριξαν και στηρίζουν μια λύση που προστατεύει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Μαρινόπουλου και ειδικά τους 13.000 εργαζόμενους.

Δείτε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τι γίνεται στη δικαστική αίθουσα που κρίνεται το μέλλον του Μαρινόπουλου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top