Μαρινόπουλος: Η πιο ΚΡΙΣΙΜΗ μέρα - Στο πόδι 13.000 εργαζόμενοι

Μπαίνει στο παιχνίδι και ο Σκλαβενίτης - Πρώτη ανάρτηση: 10:43

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνεται η τύχη του ομίλου Μαρινόπουλου μιας και εξετάζεται η αίτηση για να λάβει προστασία έναντι των πιστωτών της με βάση τον πτωχευτικό κώδικα έως τις 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει οριστεί η κύρια δικάσιμος.

Η αγωνία για τους 13.000 εργαζομένους της Μαρινόπουλος, αλλά και για τους προμηθευτές της εταιρείας έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς το Πρωτοδικείο θα αποφασίσει αν θα δώσει παράταση ζωής ως το φθινόπωρο ή η εταιρεία θα βαρέσει οριστικό κανόνι.

Πάντως την Πέμπτη υπήρξε μια θετική εξέλιξη, καθώς με επιστολή της η εταιρεία Σκλαβενίτης αναφέρει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει την προβληματική εταιρεία αν τα χρέη που εμφανίζονται είναι πραγματικά και δεν υπάρχουν και άλλα που είναι κρυφά.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μαρινόπουλος προτίθεται να χρησιμοποιήσει την επιστολή αυτή σήμερα στο δικαστήριο.

Πάντως, η Μαρινόπουλος με ανακοίνωσή της δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία».

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Μαρινόπουλου:ΦΟΒΟΣ+ΑΓΩΝΙΑ-Μια επιστολή όμως μπορεί να αναστήσει την εταιρεία

Μέχρι το ΔΝΤ έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου

Υπόθεση Μαρινόπουλου: Με... δωροεπιταγές και κουπόνια πλήρωνε τους προμηθευτές!

Ενός κακού μύρια έπονται- Άλλες τρεις εταιρείες του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικα

Μαρινόπουλος: ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ–Λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα μας!

ΠΟΥ και ΠΟΣΑ χρωστάει ο Μαρινόπουλος - Πως κατέρρευσε ο κολοσσός – Η θρυλική ιστορία του

Μαρινόπουλος: ΑΓΩΝΙΑ για την τύχη των 13.000 εργαζομένων - Μπαράζ εξελίξεων στην αγορά

Θα ψωνίζουμε... ΠΙΚΡΕΣ! Η υπόθεση «Μαρινόπουλου» φέρνει ΝΤΟΜΙΝΟ στην αγορά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top