Μέχρι το ΔΝΤ έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου

Πλήρως ενημερωμένος ο εκπρόσωπος του Ταμείου-Δείτε τι είπε

 Μέχρι το ΔΝΤ έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου

​Μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού έφτασε η υπόθεση του Μαρινόπουλου, ο οποίος υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, κάνοντας χιλιάδες εργαζομένους και προμηθευτές να χάσουν τον ύπνο τους.

Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Τζέρι Ράις όχι μόνο δεν είχε άγνοια της υπόθεσης αλλά έδωσε και συγκεκριμένη απάντηση.

«Ο στόχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι να μην συμβαίνουν τραγωδίες όπως αυτή του Μαρινόπουλου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα «αν το ΔΝΤ πιστεύει πως έχει ευθύνη για την τραγωδία που συντελείται στην ελληνική οικονομία με το κλείσιμο επιχειρήσεων (βλέπε Μαρινόπουλος)» ο κύριος Ράις απάντησε ότι «ο στόχος που μοιραζόμαστε με τις ελληνικές και τις ευρωπαϊκές αρχές είναι να βοηθήσουμε την χώρα να σταθεί στα πόδια της και να βοηθήσουμε και στο μέτωπο της απασχόλησης. Ο στόχος μας είναι ακριβώς να μην συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες».

«Φυσικά και μας απασχολεί», υπογράμμισε ο ίδιος.

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος επανέλαβε ότι οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα είναι πολύ φιλόδοξοι και ότι το ΔΝΤ έχει ζητήσει την μείωση τους, μαζί με μια ουσιαστική ελάφρυνση χρέους.

«Δεν συμμετέχουμε στην χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στις συζητήσεις για τη διαμόρφωση των πολιτικών», σημείωσε.

Δείτε επίσης:

Υπόθεση Μαρινόπουλου: Με... δωροεπιταγές και κουπόνια πλήρωνε τους προμηθευτές

Ενός κακού μύρια έπονται- Άλλες τρεις εταιρείες του Μαρινόπουλου στον πτωχευτικό κώδικα

Μαρινόπουλος: ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΜΕ–Λειτουργούν κανονικά τα καταστήματα μας

ΠΟΥ και ΠΟΣΑ χρωστάει ο Μαρινόπουλος - Πως κατέρρευσε ο κολοσσός – Η θρυλική ιστορία του

Μαρινόπουλος: ΑΓΩΝΙΑ για την τύχη των 13.000 εργαζομένων - Μπαράζ εξελίξεων στην αγορά

ΒΟΜΒΑ!Υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ κώδικα ο Μαρινόπουλος-Στο πόδι 13.000 εργαζόμενοι

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top