Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ: Τα 18 ψαλίδια που ΜΕΙΩΝΟΥΝ συντάξεις και εισοδήματα!

Ο καύσωνας ξεκίνησε… από την τσέπη των φορολογούμενων

Την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές ένιωσαν χθες, Τετάρτη, οι συνταξιούχοι που προσήλθαν μαζικά στα ΑΤΜ για να πάρουν τις συντάξεις του Ιουλίου.

Όπως διαπίστωσαν, ήταν σημαντικά μειωμένες καθώς ξεκίνησαν οι περικοπές του ΕΚΑΣ (για 144.951 από αυτούς). Άλλοι εισέπραξαν ψαλιδισμένο το επίδομα, ενώ όλοι μαζί υπέστησαν και τις μειώσεις της αυξημένης παρακράτησης φόρου εισοδήματος εξαιτίας των περικοπών στο αφορολόγητο και της νέας, πιο επώδυνης κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που προβλέπουν τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι ότι η απώλεια του ΕΚΑΣ σημαίνει ψαλίδι έως και 230 ευρώ στη μηνιαία σύνταξη και μάλιστα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Από την Παρασκευή, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν μειωμένο από 11% έως και 63% το μέρισμά τους από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Η πλειοψηφία των δικαιούχων, περίπου 200.000 πολιτικούς συνταξιούχους, θα υποστούν μειώσεις της τάξης του 44%. Πρόκειται για τους μερισματούχους που λαμβάνουν παροχή στα επίπεδα των 150 - 200 ευρώ τον μήνα και τώρα θα δουν το μέρισμά τους μειωμένο 66 - 88 ευρώ.

Ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στα μερίσματά τους θα διαπιστώνουν οι δικαιούχοι στις καταβολές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, καθώς θα παρακρατηθούν αναδρομικά τα ποσά που καταβλήθηκαν το α' τρίμηνο. Και αυτό γιατί ο Νόμος Κατρούγκαλου ορίζει ότι οι περικοπές στα μερίσματα θα είναι αναδρομικές, από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές, μειώσεις θα υποστούν από τον επόμενο μήνα περίπου 250.000 δικαιούχοι με μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές από 1.300 ευρώ μεικτά (περίπου 1.180 καθαρά) και άνω.

Οι περικοπές θα κυμαίνονται από 5% έως 40%, ανάλογα με το ύψος της επικουρικής σύνταξης. Χθες δεν πιστώθηκαν οι επικουρικές συντάξεις γιατί αποφασίστηκε η καταβολή τους να γίνεται από τώρα και στο εξής την 2η εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και όχι προκαταβολικά στα τέλη του προηγουμένου. Ετσι ��ι επικουρικές συντάξεις Ιουλίου θα καταβληθούν στις 4 Ιουλίου.

Δείτε αναλυτικά τις 18 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα των φορολογούμενων:

image1 (1).jpg

Δείτε ακόμη:

Απίστευτο ΤΡΙΚ! Έφαγαν μία επικουρική το χρόνο με αλλαγή της ημερομηνίας καταβολής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top