Vodafone: Φεύγει η έδρα της από το Λονδίνο μετά το Brexit!

Πιθανό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν από τη Μ. Βρετανία και άλλες εταιρείες-κολοσσοί

Vodafone: Φεύγει η έδρα της από το Λονδίνο μετά το Brexit!
Να φύγουν επιθυμούν πλέον από την Μ. Βρετανία, εταιρείες-κολοσσοί που εδρεύουν σε αυτήν, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit!
Σύμφωνα με τον Ιndependent, ανάμεσά τους και η Vodafone, η οποία εξετάζει ήδη αν θα διατηρήσει την παγκόσμια έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο ή θα την μεταφέρει σε άλλη χώρα.
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται ανακοίνωση της Vodafone, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία αμφιβάλλει για το αν θα διατηρήσει ή όχι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Πάντιγκτον του Λονδίνου, σε περίπτωση που η Μ. Βρετανία δεν έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Διευκρινίζει πάντως ότι η έδρα της Vodafone η οποία βρίσκεται στο Νιούμπερι, δεν θα επηρεαστεί.
«Παραμένει ασαφές αυτή τη στιγμή ποια από τα θετικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν σε ισχύ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου της Βρετανία από την ΕΕ», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση τους επόμενους μήνες και τις διεργασίες στις Βρυξέλλες, προκειμένου για να σιγουρευτεί ότι τα συμφέροντα της Vodafone προστατεύονται εντός Ευρώπης.
Στην περίπτωση πάντως που μεγάλες εταιρείες αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την Μ. Βρετανία, μαζί με όλες τις άλλες συνέπειες από το Brexit, θα επισωρευθεί στη χώρα και η αύξηση της ανεργίας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top