Μαρινόπουλος: ΑΓΩΝΙΑ για την τύχη των 13.000 εργαζομένων - Μπαράζ εξελίξεων στην αγορά

Ανάστατοι όλοι στον κλάδο του λιανεμπορίου

​Την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα συζητηθεί η αίτηση της Μαρινόπουλος ΑΕ για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικα, ώστε να προστατευτεί από τους πιστωτές της, όπως είχε γράψει και το star.gr.

Αν το αίτημα απορριφθεί, τότε δυστυχώς η εταιρεία θα κηρύξει πτώχευση, ανοίγοντας την πόρτα της ανεργίας σε 13.000 υπαλλήλους σε όλη την Ελλάδα και προκαλώντας ένα ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων στην αγορά.

Όπως υποστηρίζει μάλιστα η Μαρινόπουλος, η επιλογή αυτή ήταν «μονόδρομος καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 823 καταστήματα και 33 υπερμάρκετς, 13.000 εργαζομένους και συνεργάζεται με 3.000 προμηθευτές. Τα χρέη της δε, σύμφωνα με πληροφορίες, κυμαίνονται από 1,5 – 2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Θα ψωνίζουμε... ΠΙΚΡΕΣ! Η υπόθεση «Μαρινόπουλου» φέρνει ΝΤΟΜΙΝΟ στην αγορά

ΒΟΜΒΑ!Υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ κώδικα ο Μαρινόπουλος-Στο πόδι 13.000 εργαζόμενοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top