Αλεξιάδης: Κάντε τις φορολογικές δηλώσεις σας - Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση!

Έρχονται πρόστιμα και προσαυξήσεις προειδοποίησε

Αλεξιάδης: Κάντε τις  φορολογικές δηλώσεις σας - Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση!
​Να υποβάλλουν έγκαιρα τις δηλώσεις τους ζήτησε από τους φορολογούμενους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι δεν θα δοθεί νέα παράταση, μετά την 15η Ιουλίου.
«Δεν θα κάνουμε αυτό που γινόταν άλλες χρονιές με συνεχείς παρατάσεις να πάμε μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Όσοι πάρουν την ευθύνη και δεν κάνουν μέχρι τότε τη δήλωσή τους, τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που προβλέπονται από το νόμο είναι δεδομένα. Είναι μια επιλογή των φορολογουμένων που πλέον δεν έχουν καμία δικαιολογία», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.
«Θέλουμε να τελειώνουμε τις δηλώσεις, να τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ για να ασχοληθούμε με άλλα πράγματα πιο σοβαρά και να έχουμε πολλές δόσεις για τον κόσμο» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.
Για τον λόγο που δόθηκε παράταση ανέφερε ότι κατά την επεξεργασία των δηλώσεων διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποβληθεί 1.700.000 δηλώσεις και αποφασίστηκε «έγκαιρα και όχι την τελευταία μέρα, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια» να δοθεί νέα καταληκτική ημερομηνία.
Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει μέσα στον Αύγουστο να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αποπληρώσουν τις οφειλές σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις, μέχρι το Δεκέμβριο. «Όσο πιο νωρίς γίνει ο ΕΝΦΙΑ τόσο περισσότερες δόσεις θα έχουμε» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top