ΒΟΜΒΑ!Υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στον ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ κώδικα ο Μαρινόπουλος-Στο πόδι 13.000 εργαζόμενοι

Ανάστατη όλη η αγορά-Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και η εταιρεία Μαρινόπουλος-Πρώτη ανάρτηση: 28/06/2016 15:20

​Την ώρα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης, η αγορά συνταράζεται συθέμελα από την είδηση ότι η Μαρινόπουλος ΑΕ υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα που προβλέπει εξυγίανση εν λειτουργία με προστασία από τους πιστωτές.

Όπως εξήγησε στο star.gr, εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, η υπαγωγή στο συγκεκριμένο άρθρο προϋποθέτει συμφωνία για εξυγίανση της εταιρείας με το 60+1% των πιστωτών.

Η εικόνα είναι δραματική, καθώς η εταιρεία έχει χρέη σε περισσότερους από 3.000 προμηθευτές με το… λογαριασμό να αγγίζει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτ��κό κώδικα υποβλήθηκε και συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών. To δικαστήριο όρισε την 1η Ιουλίου για να συζητηθεί η προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε η εταιρεία.

Αν τελικά δεν υπάρξει αίσια έκβαση όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση, ενδεχόμενη κατάρρευση της Μαρινόπουλος, με υποκαταστήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα συμπαρασύρει και άλλες εταιρείες, ενώ στο πόδι βρίσκονται οι 13.000 εργαζόμενοι της εταιρείας.

Η Μαρινόπουλος ΑΕ μέχρι και πριν από τρία χρόνια ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες της χώρας μας και την διαχειριζόταν η γαλλική Carrefour. Όταν όμως πήρε πίσω τη διαχείριση η ελληνική εταιρεία, ξεκίνησαν και τα σοβαρά προβλήματα μέσα στο ήδη πολύ κακό οικονομικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

Στόχος είναι η εταιρεία να κερδίσει χρόνο έως και δύο μήνες και να ξεκινήσει την εφαρμογή ενός σχεδίου εξυγίανσης, είτε με την πώλησή της σε εγχώριο ανταγωνιστή, είτε σε ξένα funds.

Τα χρέη όμως της εταιρείας που είναι δυσθεώρητα, αποθαρρύνουν τους εν δυνάμει επενδυτές, με το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο.

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις σχετικά με την Μαρινόπουλος Α.Ε. εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας

Συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο Εργασίας από καιρό και από κοινού με άλλα Υπουργεία παρακολουθεί στενά τις διεργασίες στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ιδιαίτερα στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα της.

Το βασικότερο κριτήριο για τη συστηματική εμπλοκή του Υπουργείου Εργασίας στο ζήτημα αυτό είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία και παράλληλα η διασφάλιση της οικονομικής και εργασιακής ισορροπίας στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξαρτάται από αυτήν.

Η ανακοίνωση της Μαρινόπουλος

Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη ��άση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top