Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Ξεκινά το μέτρο – Πως και πόσα χρήματα θα δώσετε

Αφορούν τις περιπτώσεις άρσης ακινησίας ΙΧ οχήματος, αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας

Τη δυνατότητα να άρουν την ακινησία των αυτοκινήτων και των μοτοσικλετών τους καταβάλλοντας μερικό τίμημα για τα τέλη κυκλοφορίας δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Με την εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε σήμερα ορίζεται πως για τον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, λογίζεται και ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, ακόμη κι αν γίνει αυτό την τελευταία μέρα του μήνα.

Η άρση της ακινησίας γίνεται κατόπιν εγγράφου αιτήματος του κατόχου του οχήματος.

Πως υπολογίζονται τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν

Σύμφωνα με την εγκύκλιο τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται ως εξής:

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού που αναλογούν στο όχημα για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας,

-για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού που αναλογούν στο όχημα για τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας,

-για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού (31.12.2016), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top