ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλάζουν όλα την Παρασκευή στις 100 δόσεις – Πώς θα διατηρήσετε τη ρύθμιση

Αυστηρότεροι οι όροι από το υπουργείο Οικονομικών

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλάζουν όλα την Παρασκευή στις 100 δόσεις – Πώς θα διατηρήσετε τη ρύθμιση

​Την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου, αλλάζουν όλα όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων και οι όροι γίνονται πλέον αυστηρότεροι για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κινδυνεύουν να χάσουν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση.

Την ώρα που τα φορολογικά βάρη γίνονται αβάσταχτα για τους πολίτες, χιλιάδες αναμένεται να βρεθούν σε πολύ δυσκολότερη θέση αφού εκτός από τις δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα πρέπει τον Ιούλιο να πληρώσουν την πρώτη δόση στην εφορία για τα εισοδήματα του 2015, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ.

Θα πρέπει λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη χάσουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, εξοφλώντας αμέσως τις νέες τους οφειλές σε διάστημα 15 ημερών, διαφορετικά θα βρεθούν εκτός ρύθμισης.

Έτσι, είτε θα πρέπει να βρουν τα χρήματα και να εξοφλήσουν τις νέες οφειλές τους, είτε να τις εντάξουν στη ρύθμιση των 12 ή των 24 δόσεων.

Για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να πάνε στην αρμόδια ΔΟΥ και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα, ώστε να υπαχθούν στη λεγόμενη πάγια ρύθμιση των οφειλών τους.

Θα πρέπει τέλος να προσέξουν ότι στις 16 Αυγούστου, οποιαδήποτε νέα οφειλή λόγω χρεωστικού εκκαθαριστικού που δεν έχει πληρωθεί θα σημαίνει αυτόματα και την έξοδο του οφειλέτη από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ενώ το ίδιο θα συμβεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με τη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top