Απρόβλεπτες οι συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό από το Brexit

Το 2015 -εκ Βρετανίας- τα έσοδα για τη χώρα μας ήταν 2 δισ. ευρώ

Απρόβλεπτες οι συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό από το Brexit

Απρόβλεπτες είναι συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό από την απόφαση των Βρετανών για Brexit, όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.

Οι εκτιμήσεις είναι ότι πιθανόν να επηρεαστεί ο αριθμός των Βρετανών που θα επιλέξουν την Ελλάδα ή κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα για τις διακοπές τους και αυτό θα οφείλεται στην μείωση της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ, κάτι που θα κάνει όλους τους προορισμούς του ευρώ ακριβότερους για τους Βρετανούς.

Κύριοι προορισμοί που αναμένεται να επηρεαστούν από τυχόν μειώση του αριθμού των Βρετανών είναι η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Ρόδος, η Κως και η Σαντορίνη.

Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2.397.169 βρετανοί και τα έσοδα για την χώρα μας έφτασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Το Brexit προς στιγμήν δημιούργησε και κάποια μικρoπροβλήματα σε συναλλαγές για όσους είχαν στην κατοχή τους στερλίνες Αγγλίας.

Όπως ένας Bρετανός στην Kω. Πήγε να μετατρέψει συνάλλαγμα, δεν μπόρεσε και ανήρτησε την ανακοίνωση που βρήκε στο twitter: «Αγαπητοί πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγές συναλλάγματος για βρετανικές λίρες, καθώς δεν έχουμε την επίσημη ισοτιμία συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα».

Στο αεροδρόμιο πάντως τα ανταλλακτήρια παρά τις συνεχείς μεταβολές της ισοτιμίας ευρώ-λίρας, εξυπηρετούσαν κανονικά.

Σοβαρές ανησυχίες, πάντως, εκφράζονται για το μέλλον των low cost εταιρειών-πτήσεων στην Ευρώπη με πολλούς να πιστεύουν ότι οι χαμηλοί ναύλοι θα τελειώσουν για τους Βρετανούς.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top