ΕΚΤ: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε νέα ρευστότητα εάν χρειαστεί»

Παρακολουθεί στενά τις χρηματοπιστωτικές αγορές

ΕΚΤ: «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε νέα ρευστότητα εάν χρειαστεί»

​Έτοιμη να παράσχει πρόσθετη ρευστότητα εάν χρειασθεί σε ευρώ και ξένα νομίσματα είναι η ΕΚΤ, σύμφωνα με ανακοίνωσε που εξέδωσε μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος για έξοδο από την ΕΕ.

«Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παράσχει πρόσθετη ρευστότητα, εάν χρειασθεί, σε ευρώ και ξένα νομίσματα. Έχει προετοιμασθεί για το ενδεχόμενο αυτό, σε στενή επαφή με τις τράπεζες που επιβλέπει και θεωρεί ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης είναι ανθεκτικό σε όρους κεφαλαίων και ρευστότητας», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να εκπληρώνει το καθήκον της να διασφαλίζει σταθερότητα των τιμών και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη».

Παρέμβαση της Ζυρίχης στην αγορά συναλλάγματος

Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας παρενέβη στις αγορές συναλλάγματος, ώστε να διαφυλάξει τη νομισματική σταθερότητα.

«Η παρέμβασή μας έγινε μετά την πίεση προς τα πάνω που ασκήθηκε στο φράγκο μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Σκοπός της παρέμβασης, ήταν η σταθεροποίηση της κατάστασης. Η Ζυρίχη θα παραμείνει ενεργή στην αγορά συναλλάγματος», αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top