ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΜΟΥ-4 στους 10 Έλληνες κινδυνεύουν από την φτώχεια

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΟΜΟΥ-4 στους 10 Έλληνες κινδυνεύουν από την φτώχεια

​Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, τέσσερις στους δέκα Έλληνες (35,7%) βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό. Το ποσοστό που αφορά στο 2015 είναι ελαφρώς μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών. Αναλυτικότερα:

-Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για τους Έλληνες σε 37,4% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 64,3%.

-Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά γεννήθηκαν σε χώρα εκτός Ελλάδος σε 63,4%.

-Το ποσοστό του πληθυσμού, που ενώ δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, διαβιεί σε νοικοκυριά με υλική στέρηση, αλλά χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 8,4%.

-Το ποσοστό του πληθυσμού, που δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, και διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση, αλλά με χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 4,8%.

-Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, αλλά διαβιεί σε νοικοκυριά, χωρίς υλική στέρηση και χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 7,0%.

Σημειώνεται ότι το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.512 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 9.475 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια-2015) ανέρχεται σε 26,6%, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με το 2014, ενώ είναι υψηλότερος κατά 5,2 ποσοστιαίες μονάδες από το αντίστοιχο ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top