ΤΡΑΓΙΚΟ! Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε κάθε δεύτερη ημέρα κρέας και ψάρι

Στα όρια της εξαθλίωσης μεγάλη μερίδα πολιτών

​Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία μελέτης της ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, καθώς σχεδόν οι μισοί δηλώνουν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν έκτακτες οικονομικές ανάγκες, να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα ή ακόμα και να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα, το 47,5% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει ότι στερείται διατροφής που περιλαμβάνει κάθε δεύτερη μέρα κοτόπουλο, κρέας ή ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μη φτωχών νοικοκυριών εκτιμάται σε 1,8%.

Επίσης, το 29,2% των νοικοκυριών δηλώνει οικονομική αδυναμία να έχει ικανοποιητική θέρμανση το χειμώνα, ενώ το 87,2% των φτωχών νοικοκυριών και το 44,5% των μη φτωχών, δηλώνει οικονομική δυσκολία να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες, ύψους περίπου 410 ευρώ.

Παράλληλα, το 52,4% των νοικοκυριών που έχει πάρει καταναλωτικό δάνειο δυσκολεύεται στην αποπληρωμή των δόσεων και το 60,9% των φτωχών νοικοκυριών δηλώνει δυσκολία στο να πληρώσει έγκαιρα τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του φυσικού αερίου, κτλ.

Το 75,9% των φτωχών νοικοκυριών ακόμα αναφέρει µεγάλη δυσκολία στην αντιµετώπιση των συνήθων αναγκών του µε το συνολικό µηνιαίο ή εβδοµαδιαίο εισόδηµά του.

Σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ το ελάχιστ�� καθαρό μηνιαίο εισόδημα που πρέπει να έχουν τα νοικοκυριά για να καλύπτουν τις ανάγκες τους είναι για τα μεν φτωχά 1.600 ευρώ, για τα δε μη φτωχά 1.963 ευρώ.

Τέλος, το 21,3% των φτωχών νοικοκυριών, το 7,8% των µη φτωχών νοικοκυριών και το 10,6% του συνόλου των νοικοκυριών δε διαθέτουν ένα τουλάχιστον ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, ενώ το 17,9% των φτωχών νοικοκυριών, το 6,0% των µη φτωχών και το 8,4% του συνόλου των νοικοκυριών δε διαθέτουν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, αν και το χρειάζονται, λόγω οικονοµικής αδυναµίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top