ΚΟΥΡΕΜΑ 74% στο χρέος άνεργου δανειολήπτη

Ιστορική απόφαση για πατέρα δύο παιδιών

​Απόφαση σταθμό πήρε τ�� Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, καθώς «κούρεψε» κατά 74% το χρέος άνεργου υπερχρεωμένου δανειολήπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, το δικαστήριο δικαίωσε άνεργο πρώην ξυλουργό, έγγαμο, πατέρα δύο ενήλικων παιδιών, ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώσει τα χρέη του που είχαν αγγίξει το ποσό των 136.596,15 ευρώ σε δύο τράπεζες.

Τα εισοδήματα του δανειολήπτη είναι 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία που κινδύνευε να τα χάσει είναι μια διώροφη κατοικία κτισμένη σε ένα αγροτικό κτήμα έκτασης 2.023,05 τ.μ, ένα κατάστημα και μία αποθήκη.

Το Ειρηνοδικείο λοιπόν Ιεράπετρας, παρά τις ενστάσεις των δύο τραπεζών αποφάσισε ότι:

• Δέχεται εν μέρει την αίτηση του αιτούντος.
Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη με καταβολές επί πενταετία (60) μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
• Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο.
• Χορηγεί, "περίοδο χάριτος " πενταετία.
• Επιβάλλει, στον δανειολήπτη για την διάσωση της κατοικίας την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της πενταετίας.
• Διατάσσει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλ��νται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010.
"Κουρεύει" το χρέος του δανειολήπτη κατά 74%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top