Ποσειδώνια 2016: Επέστρεψε στην Ελλάδα το Greek Economic Forum

«Επενδύουμε στρατηγικά στις δυνατότητες της ελληνικής Ναυτιλίας»

Ποσειδώνια 2016: Επέστρεψε στην Ελλάδα το Greek Economic Forum
Στην Αθήνα για να συμμετάσχει ενεργά στα Ποσειδώνια 2016 επέστρεψε ξανά μετά από το Harvard, το Φεστιβάλ των Καννών και το Cass Business School of London, μεταξύ άλλων, το Greek Economic Forum.
Με οικοδεσπότες τον κο Αντώνη Πιτταρά, ιδρυτή και επικεφαλή του Greek Economic Forum, τον κο Ευάγγελο Αγγελάτο, head of operations και την κα Μαργαρίτα Σκάρκου, συντονίστρια και στρατηγική έταιρο του Forum, η παρουσία πήρε τη μορφή διάσκεψης όπου καταξιωμένοι ομιλητές από τον εγχώριο και παγκόσμιο χώρο συζήτησαν το θέμα του Παγκόσμιου Εμπόριου και της Ελληνικής Ναυτιλίας.
8.jpg
Μεγάλοι χορηγοί της εκδηλώσεις ήταν το Lascaris Foundation, η Libra Group, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και η επενδυτική εταιρεία KP Investment Solutions. Άλλοι χορηγοί ήταν οι εταιρίες: Hertz AutoHellas, K&M Creative, Danaos, Athens Medical Group, Dolphin Capital Investors και Yes Hotels.
Ανοίγοντας τις ομιλίες ο κος Πέτρος Γ. Δούκας, Πρόεδρος της Capital Partners S.A. και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας τονίζοντας συγκεκριμένα το φαινόμενο της συνεχής αύξησης του χρέους παγκοσμίως και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και τη σταθερότητα. Μίλησε ακόμη για γεωπολιτικές αναταράξεις και τις πιθανές συνέπειες αυτών για το εμπόριο και τη ναυτιλία. Παρά την έμφαση στις προκλήσεις, ο κος Δούκας ολοκλήρωσε την ομιλία του με θετικό τόνο δίνοντας έμφαση στην ανθεκτικότητα του κλάδου της ναυτιλίας και τις νέες ευκαιρίες που δημιουρ��ούνται.
3.jpg
Η δεύτερη παρουσίαση της βραδειάς ήρθε από τον κο Νικόλαο Βερνίκο, εφοπλιστή και Πρόεδρο του Διεθνούς Επιμελιτήριου Εμπορίου Ελλάδας (ICC - Hellas), ο οποίος μίλησε για το ‘Maritime Silk Road’, το φιλόδοξο σχέδιο της Κίνας για τη βελτίωση των εμπορικών δρόμων με την Ευρώπη. Ο κος Βερνίκος τόνισε πως ως πρώτο λιμάνι της νέας διαδρομής στην Ευρώπη, ο Πειραιάς αποτελεί καθοριστικό πυλώνα του έργου, δημιουργώντας έτσι μία ταιράστια ευκαιρία για τη χώρα μας να καθιερωθεί ως βασικό κόμβο εμπορίου στην Ευρώπη και παγκοσμίως.
Την άποψη αυτή επικύρωσε ο κος Σταύρος Χατζάκος, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τρίτος ομιλητής στην εκδήλωση του Greek Economic Forum, ο οποίος μίλησε εκτενώς για τα έργα που πραγματοποιούνται στον Πειραιά με σκοπό την αναβάθμισή του. Υπογραμμίζοντας τη σημαντικότητα του Maritime Silk Road για την Ελληνική ναυτηλία και το εμπόριο, ο κος Χατζάκος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επένδυση της Cosco στον ΟΛΠ και την ανάπτυξη και οικονομική ενίσχυση που θα αποφέρει στον Πειραιά και την Ελλάδα στο σύνολό της.
2.jpg
Τη διάσκεψη ολοκλήρωσαν οι κύριοι Jagmeet Makkar, Διευθυντής της Pastiche Holdings Ltd - συμβουλευτικής εταιρίας στους τομείς Ναυτιλίας και Ενέργειας και Γιάννης Δούκας, Senior Ship Manager – North American Lines στην εταιρία CMA CGM, που επικεντρώθηκαν στις τελευταίες τεχνολογικές και λογισμικές εξελίξεις στο ναυτηλιακό τομέα και το εμπόριο.
Συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του Greek Economic Forum, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, με τον αριθμό των παρευρεθέντων να ξεπερνάει τη χωρητικότητα της αίθουσας και το κοινό να αποτελείται από διακεκριμένους ανθρώπους της ναυτηλιακής και πολιτικής κοινότητας. Καθόλη τη διάρκεια της βραδειάς ασκήθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή σημασία της ναυτηλίας και του εμπορίου για τη χώρα μας, καθώς επίσης και στην ανάγκη της χώρας μας για προβολή εκτός των συνόρων της.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top