«ΟΧΙ» της ΓΣΕΕ στις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά

Αποχώρησε μαζί με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην πρεμιέρα του διαλόγου για τα καυτά αυτά ζητήματα

«ΟΧΙ» της ΓΣΕΕ στις απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά

​Επεισοδιακή ήταν η πρεμιέρα του διαλόγου για τα εργασιακά με την ΓΣΕΕ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να αποχωρούν, λέγοντας ηχηρό «όχι» στις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος εκτίμησε ότι πίσω από τη συζήτηση που άνοιξε χθες βρίσκονται επιδιώξεις για περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την ώρα που η ανεργία βρίσκεται στο 30% και η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι απλήρωτοι δύο και τρεις μήνες.

«Στόχος των δανειστών είναι η περαιτέρω μείωση της αμοιβής, η επέκταση της ευελιξίας και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας», είπε ο κ. Παναγόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως τα συνδικάτα θα πουν ένα ηχηρό «όχι» στην περαιτέρω διάλυση του συλλογικού πλαισίου προστασίας εργαζομένων.

Από τ��ν διάλογο όμως αποχώρησε και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, με τον πρόεδρό της, Δ. Καραγεωργόπουλο να κατηγορεί το υπουργείο Εργασίας για αντιδημοκρατική στάση και για στημένο διάλογο με στόχο την κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

«Η ΟΙΥΕ δεν θα υποχωρήσει απέναντι στις μνημονιακές και τις νεομνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης και της ανεργίας», είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top