Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τριετίες και επιδόματα: Ψέμα ότι θα καταργηθούν

Κάνει λόγο για πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τριετίες και επιδόματα: Ψέμα ότι θα καταργηθούν

Στην κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για κατάργηση τριετιών και επιδομάτων προχώρησε το υπουργείο Εργασίας.

«Το θέμα του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, που έχει σκοπό την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων» επισημαίνει και προσθέτει πως «δήθεν αποτελεί προαπαιτούμενο της δεύτερης αξιολόγησης η κατάργηση τριετιών και επιδομάτων».

Το υπουργείο επιτίθεται στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας πως όσα αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα θα συνέβαιναν «εάν είχαμε ακόμη κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

«Για τη σημερινή κυβέρνηση, όμως, αποτελεί θεμελιακή δέσμευση η απόκρουση παρόμοιων διατάξεων και, γενικότερα, η αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης. Για τον λόγο αυτό, το επικαιροποιημένο μνημόνιο όχι μόνον δεν προβλέπει την εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης, αλλά, αντιθέτως, ρητά αναφέρει ότι το θέμα του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού αποτελεί αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, που έχει σκοπό την πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής, η Επιτροπή Ειδικών που έχει συγκροτηθεί, για να υποβάλλει σχετικές προτάσεις, έχει σήμερα επαφές με τους κοινωνικούς συνομιλητές που υπογράφουν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και άλλους θεσμικούς φορείς» καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

Δείτε ακόμη:

Βάζουν ΜΠΟΥΡΛOΤΟ στους μισθούς οι δανειστές! Καταργούνται επιδόματα και τριετίες

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top