ΞΕΧΑΣΤΕ τα χαρτονομίσματα! ΜΟΝΟ με κάρτες πλέον οι αγορές – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

Θα… «φακελώνονται» οι «καλές» και οι «κακές επιχειρήσεις που δέχονται μόνο πλαστικό χρήμα

ΞΕΧΑΣΤΕ τα χαρτονομίσματα! ΜΟΝΟ με κάρτες πλέον οι αγορές – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

​Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στην καθημερινότητα των πολιτών, καθώς πλέον η χρήση του πλαστικού χρήματος γίνεται υποχρεωτική με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Και μη νομίζετε ότι έχετε περιθώριο να χρησιμοποιήσετε χαρτονομίσματα. Από τον Αύγουστο σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίας που βρίσκονται στη λίστα υψηλής φοροδιαφυγής.

Έτσι, αρχικά θα πληρώνουμε μόνο με κάρτες σε εστιατόρια, μπαρ και κέντρα διασκέδασης και σιγά σιγά το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, όπως είναι γιατροί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κλπ.

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να προμηθευτούν με τα ειδικά μηχανήματα POS και οι καταστηματάρχες θα είναι υποχρεωμένοι να αναρτήσουν μέσα στις επιχειρήσεις τους πινακίδα που να αναφέρει ότι ο πελάτης μπορεί να πληρώσει με κάρτα.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει υποχρεωτικό για μισθωτούς και συνταξιούχους ένα συγκεκριμένο ποσό ηλεκτρονικών αγορών ανάλογα με το εισόδημά τους, ώστε να χτίσουν και το αφορολόγητο.

Όπως αναφέρει το capital, για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο θα πρέπει να έχουν καταναλώσει έως και το 1/3 του εισοδήματός τους είτε κάνοντας χρήση της κάρτας, είτε με πληρωμές μέσω τράπεζας.

Συγκεκριμένα:

• Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ το χρόνο.
• Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ το χρόνο.
• Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ το χρόνο.
• Για εισόδημ�� από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ το χρόνο.

Σε περίπτωση που ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το συγκεκριμένο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του και θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται.

Αν όμως καταφέρει να δαπανήσει το ποσό που προβλέπεται σύμφωνα με το εισόδημά του, τότε θα έχει πρόσθετη έκπτωση φόρου.

Σημειώνεται ότι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται τόσο οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ, όσο και οι αποδείξεις από τα καύσιμα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top