Πληρώνουν ΧΡΥΣΑΦΙ γάλα, τυρί και αυγά οι Έλληνες! Τα ΣΤΟIΧΕΙΑ-ΣΟΚ της Eurostat για τις τιμές

Πάνω από μέσο όρο το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα αν και έχουμε χάσει το 25% του εισοδήματος!

Πληρώνουν ΧΡΥΣΑΦΙ γάλα, τυρί και αυγά οι Έλληνες! Τα ΣΤΟIΧΕΙΑ-ΣΟΚ της Eurostat για τις τιμές

Χρυσάφι πληρώνουμε στην Ελλάδα το γάλα, το τυρί, το βούτυρο, τα αυγά και σειρά άλλων προϊόντων όπως το ψωμί και τα ψάρια!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα -η οποία βρίσκεται για 6ο χρόνο σε Μνημόνιο και οι πολίτες έχουν χάσει το 25% του εισοδήματος τους- είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων και των αυγών ήταν η Ελλάδα το 2015, ενώ συνολικά το επίπεδο τιμών των τροφίμων διαμορφώθηκε πάνω από τον μέσο κοινοτικό όρο!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά είναι υψηλότερο στην Ελλάδα από τον μέσο κοινοτικό όρο κατά 3%, ενώ τα γαλακτοκομικά και αυγά είναι ακριβότερα κατά 31% από τον μέσο κοινοτικό όρο, με την Κύπρο να είναι η μόνη ακριβότερη χώρα.

16s26timesproionta-thumb-large.jpg
Η Ελλάδα είναι ακριβότερη κατά 14% από τον μέσο κοινοτικό όρο και στο ψωμί και τα δημητριακά ενώ κατά 13% πληρώνουμε περισσότερο για να πάρουμε ψάρια.

Ακριβότερη κατά 16% είναι η χώρας μας και στα λάδια και τα λίπη, ενώ κατά 8% ακριβότερα αγοράζουμε τα αναψυκτικά.

Η κατηγορία τροφίμων της οποίας το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα είναι χαμηλότερο σε σύγκριση με τον μέσο κοινοτικό όρο είναι τα κρέατα (κατά 12% φθηνότερη η Ελλάδα), τα φρούτα και λαχανικά (κατά 17% φθηνότερη σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο) και ο καπνός (κατά 24% φθηνότερη).

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top