Όχι μόνο μένει, αλλά και αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ που θα υπολογίζεται με τις αντικειμενικές τιμές

Αντί για τις εμπορικές τιμές που υποσχόταν η κυβέρνηση

Όχι μόνο μένει, αλλά και αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ που θα υπολογίζεται με τις αντικειμενικές τιμές
Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει. Ενώ είχε δεσμευτεί ότι το 2017 ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί με τις εμπορικές τιμές, τελικά θα υπολογιστεί με τις κατά πολύ υψηλότερες αντικειμενικές που σημαίνει ότι σβήνουν οι ελπίδες των πολιτών για μείωσή του.
«Σκέφτομαι ότι δουλεύω για το κράτος. Σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα. Έχουμε φτάσει στο αμήν. Δεν υπάρχει ούτε μια ελπίδα» : Έτσι αντέδρασε ο ιδιωτικός υπάλληλος Σταμάτης Αρφάνης όταν έμαθε ότι ο ΕΝΦΙΑ και το 2017 θα υπολογιστεί με τις αντικειμενικές αξίες και όχι με τις χαμηλότερες εμπορικές που έχει υποσχεθεί το υπουργείο Οικονομικών.
Στο κείμενο του αναθεωρημένου μνημονίου αναφέρεται ότι οι αντικειμενικές θα αντικατασταθούν με τις εμπορικές αξίες στα μέσα του 2017. Ποιός κερδίζει από αυτό; Τα κρατικά ταμεία σε βάρος των ιδιοκτητών.
«Για το υπουργείο Οικονομικών, θα μπορούσαμε να πούμε ΕΝΦΙΑ uber alles. Στο βωμό τυ ΕΝΦΙΑ θα θυσιαστούν και οι αντικειμενικές και οι ιδιοκτήτες» δηλώνει ο πρόεδρ��ς της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών.
Αντικειμενικές και το 2017 σημαίνει τσουχτερός ΕΝΦΙΑ και τον επόμενο χρόνο. Μάλιστα ο ΕΝΦΙΑ αυξήθηκε και φέτος παρά τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.
Συγκεκριμένα, στον φετινό ΕΝΦΙΑ
-Το αφορολόγητο όριο του συμπληρωματικού φόρου μειώθηκε από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ
- Οι συντελεστές του συμπληρωματικού φορου αυξήθηκαν έως και 20%
-Στα οικόπεδα οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου αυξήθηκαν έως και 25%
Για παράδειγμα, φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 120 τετραγωνικών αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Ενώ πέρυσι πλήρωσε ΕΝΦΙΑ ύψους 909 ευρώ, φέτος θα πληρώσει 962 ευρώ, δηλαδή 63 ευρώ περισσότερα.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top