Του πάει η Βουλγαρία! Αισιόδοξος ο Στουρνάρας στη Σόφια!

Συνάντηση με τον κεντρικό τραπεζίτη της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Ράντεφ

​Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Βουλγαρίας, Ντίμιταρ Ράντεφ, στη Σόφια.

«Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει βελτίωση κατά την πρόσφατη περίοδο και ο τραπεζικός τομέας της χώρας, μετά τις επιτυχείς διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης και αναδιάρθρωσης, είναι πλέον ισχυρότερος» τόνισε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Όσον αφορά στην παρουσία των ελληνικών τραπεζών στη Βουλγαρία, υπενθύμισε ότι το ενεργητικό των ελληνικών ιδρυμάτων στη γειτονική χώρα παραμένει υψηλό, παρά την οριακή μείωση των τελευταίων ετών, λόγω του περιορισμού της έκθεσης στις αναδυόμενες οικονομίες της Ευρώπης.

«Οι ιστορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας, και η στενή συνεργασία μεταξύ των αρχών και μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις στην πορεία προς ένα κοινό μέλλον στη Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του, ο κ.Ράντεφ επισήμανε ότι «οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικές κα�� ευελπιστούμε ότι η πρόοδος θα εδραιωθεί περαιτέρω».

«Ο τραπεζικός τομέας της Βουλγαρίας είναι ολοένα περισσότερο ελκυστικός τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους δυνητικούς επενδυτές, χάρη στην ανάπτυξη της οικονομίας, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την εν γένει ευρωστία των τραπεζών μας», σημείωσε και κατέληξε: «Πιστεύουμε ότι τα όποια εκκρεμή θέματα θα αντιμετωπιστούν μέσω του ελέγχου της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο οποίος θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην αναδιάρθρωση του τομέα μέσω των αγορών. Σταθερή πρόοδος σημειώνεται επίσης ως προς την ενίσχυση της τραπεζικής εποπτείας και του πλαισίου ανάκαμψης και εξυγίανσης των τραπεζών».

Δείτ�� επίσης:

Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top