Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Έκπτωση 15% στα τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Διαβάστε ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Έκπτωση 15% στα τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ
Έκπτωση 15% στα τιμολόγια ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ. Για να λάβουν την έκπτωση οι καταναλωτές όμως, πρέπει να πληρώνουν το λογαριασμό στην ώρα του και να τηρούν τις ρυθμίσεις. Νοικοκυριά και επιχειρηματίες δηλώνουν πάντως στην κάμερα του Star και τη Μαρία Παππά πως οι οφειλές προς τη ΔΕΗ τους έχουν γίνει βραχνάς.
«Χρωστούσαμε 680 ευρώ και μας το έκοψαν για ενάμιση μήνα» δηλώνει στο Star η άνεργη Έφη Κωστάκη, που ξέρει πως είναι να ζει κανείς χωρίς ρεύμα.
Η έκπτωση που θα ενσωματωθεί σε όλους τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από την 1η Ιουλίου αφορά όλους τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, υπό την προϋπόθεση να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εντός προθεσμίας ή να τηρούν τους διακανονισμούς.
«Για τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που δεν πληρώνουν δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία μετά και από αυτές τις ρυθμίσεις» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.
Ωστόσο, οι καταναλωτές λένε πως η έκπτωση 15% δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού για παράδειγμα σε σύνολο λογαριασμού 187 ευρώ με αξία ρεύματος τα 114 η έκπτωση ανέρχεται σε μόλις 17 ευρώ, καθώς όλες οι άλλες χρεώσεις στον λογαριασμό αφορούν διάφορα τέλη που δεν έχουν σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι οφειλές προς τη ΔΕΗ έχουν ως εξής:
1,750 δισ.ευρώ χρωστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, 380 εκατομμύρια χρωστούν οι καταναλωτές υψηλής τάσης, δηλαδή βιομηχανίες και εργοστάσια και 260 εκατομμύρια ευρώ το ίδιο το κράτος.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κάλεσε περίπου 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες καταναλωτές να ρυθμίσουν τις οφειλές τους μέχρι το τέλος Ιουλίου για να να τύχουν της έκπτωσης.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top