Από Ιούλιο οι αλλαγές στα capital controls: Θα τραβάμε 500 ευρώ – Τι θα γίνει με το «νέο χρήμα»

Καταλύτης η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ

Με αργό ρυθμό προχωρούν οι διαδικασίες για το πρώτο βήμα χαλάρωσης των capital controls.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική πρόταση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δεν έχει ακόμη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Όπως τονίζουν τραπεζικές πηγές, η καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας χαλάρωσης των capital controls είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στ��ς πηγές χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Όταν επανέλθει το waiver και οι τράπεζες αποκτήσουν πρόσβαση στη φθηνή χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος, τότε σταδιακά θα υπάρξουν ευνοϊκές αλλαγές στο μέτωπο των capital controls» αναφέρουν τραπεζικές πηγές.

Άμεση προτεραιότητα τόσο για τις τράπεζες όσο και για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί η απελευθέρωση των περιορισμών στο μέτωπο των επιχειρήσεων.

Το άλλο κρίσιμης σημασίας αίτημα των τραπεζών είναι η απελευθέρωση από τους περιορισμούς των capital controls του νέου χρήματος, δηλαδή όσων επιστρέψουν τα χρήματα τους στο τραπεζικό σύστημα.

Όσον αφορά το όριο ανάληψης, η πρόταση είναι να τεθεί στα 500 ευρώ την εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top