Έκοψαν ΞΑΦΝΙΚΑ τις φοροαπαλλαγές στα μικρά νησιά-ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι κάτοικοι

Κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει

Έκοψαν ΞΑΦΝΙΚΑ τις φοροαπαλλαγές στα μικρά νησιά-ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ οι κάτοικοι

«Φορο-τσουνάμι» διαρκείας έρχεται για τους κατοίκους 73 μικρών νησιών. Μάλιστα, σιωπηρά καταργήθηκαν από 1η του χρόνου όλες οι φόρο-απαλλαγές που είχαν οι κάτοικοι, αλλά και οι επαγγελματίες στα νησάκια αυτά και η επιβάρυνση είναι τεράστια, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Επιχειρηματίες και κάτοικοι των νησιών μίλησαν στο Star, εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τους φόρους, ενώ κάποιοι από αυτούς είπαν ότι θα αυξήσουν τις τιμές, διώχνοντας έτσι τους τουρίστες

Μια άνεργη μητέρα που αγωνίζεται να ζήσει τα παιδιά της στις ακριτικές Οινούσες, αλλά και οι λιγοστοί συνταξιούχοι του νησιού που μετρούν τα χρήματα που παίρνουν αντιδρούν, εκτιμώντας ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει

H Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου ξέσπασε στο Star, λέγοντας πως «όταν δεν έχεις γιατρούς, σχολεία, δασκάλους, όταν δεν έχεις τα απαραίτητα, αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε ειδικό φορολογικό καθεστώς δεν είναι προνόμιο».

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Καλοδούκας. «Να εγκαταλείψουμε το νησί και να φύγουμε», ρωτά.

Να αφήσει ήσυχες τις φόρο-απαλλαγές των ακριτικών νησιών καλεί την κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι λιγοστοί κάτοικοι των Αντικύθηρων που βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται από την μια στιγμή στην άλλη καλούν το υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσει.

Σημειώνεται ότι τα πλοία για να φτάσουν σε αυτά τα νησιά κάνουν μέρες ολόκληρες και το ταξίδι θυμίζει οδύσσεια.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top