Μας ΤΣΑΚΙΖΕΙ η εφορία! Στέλνει 50 κατασχετήρια ΤΗΝ ΩΡΑ – Ποιοι θα πάρουν το ραβασάκι

Κυνηγούν μέχρι... και το ευρώ - Φόβοι για νέα έκρηξη των απλήρωτων φόρων

Μας ΤΣΑΚΙΖΕΙ η εφορία! Στέλνει 50 κατασχετήρια ΤΗΝ ΩΡΑ – Ποιοι θα πάρουν το ραβασάκι
Το «όπλο» των κατασχέσεων τραπεζικών καταθέσεων, μισθών, ενοικίων, ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων επιστρατεύει και πάλι το υπουργείο Οικονομικών.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν εκτοξευθεί στα 88,5 δισ. ευρώ, τα φορολογικά έσοδα εμφανίζουν «τρύπα», ενώ εκφράζονται ήδη φόβοι για νέα έκρηξη των απλήρωτων φ��ρων τους επόμενους μήνες όταν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα νέα εκκαθαριστικά των δηλώσεων, τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ, τα νέα τέλη κυκλοφορίας.
Οι αριθμοί… ζαλίζουν: σε καθημερινή βάση τα δικαστικά τμήματα των εφοριών στέλνουν στις τράπεζες τουλάχιστον 1.200 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών ακόμη και σε όσους χρωστούν στην εφορία μικροποσά.
Οι τράπεζες με το που λάβουν ηλεκτρονικά τα ειδοποιητήρια προχωρούν άμεσα στη δέσμευση των ποσών που βρίσκουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων που χρωστούν στο Δημόσιο και στη συνέχεια «σηκώνουν» καταθέσεις που μπορεί να προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια, αποταμιεύσεις.
Το εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι ο ίδιος ο οφειλέτης βρίσκεται προ εκπλήξεως καθώς δεν γνωρίζει τίποτα για τη διαδικασία, αφού η εφορία δεν του κοινοποιεί την απόφαση της κατάσχεσης! Απλώς το μαθαίνει όταν πάει στην τράπεζα…
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top