Μήνυμα Σαπέν σε Έλληνες: Υπάρχει φως στο τούνελ!

«Η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, τελεία και παύλα!»

Μήνυμα Σαπέν σε Έλληνες: Υπάρχει φως στο τούνελ!

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup έχει ύψιστη σημασία γιατί προσδίδει ορατότητα και σταθερότητα σε όλους. Υπάρχει φως στο τούνελ, είναι μια άλλη περίοδος, μια νέα αρχή» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Σαπέν στους Έλληνες με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και του ίδιου στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ καλεί την Ελλάδα να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αποκλείει κατηγορηματικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ: «Το θέμα της θέσης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι και η απόφαση ελήφθη οριστικά από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων: η θέση της Ελλάδας δεν βρίσκεται πουθενά αλλού παρά μόνο στη ζώνη του ευρώ. Δεν υπάρχει λόγος να επανέλθουμε σ’ αυτό».

Όσον αφορά τις δεσμεύσεις για το χρέος, τονίζει πως είναι ισχυρές: «Επειδή η Ελλάδα το χρειάζεται μακροπρόθεσμα και επειδή ήταν ένα σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015, το Eurogroup καθόρισε μιαν υποχρέωση αποτελέσματος. Υπολείπονται βεβαίως να διευκρινιστούν οι ρυθμίσεις και το χρονικό τους πλαίσιο, συνδυάζοντας τα διάφορα εργαλεία που αναφέρθηκαν στο Eurogroup (όχι ονομαστική μείωση του χρέους, επιμήκυνση των ωριμάσεων, περίοδοι χάριτος, κ.λπ.), αλλά για εμένα πρόκειται για μια ρητή δέσμευση και η καλύτερη απόδειξη είναι ότι πολύ γρήγορα θα εφαρμοστούν οι πρώτες μικρές τεχνικές προσαρμογές, πριν από το τέλος του προγράμματος. Είναι μια εγγύηση της αποφασιστικότητάς μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας: Θέλουμε η ανάκαμψη της Ελλάδας να έχει βάθος χρόνου. Η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να συμβάλει σε αυτό».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top