Το χαλαρά στην Σαλονίκη για τους αρτοποιούς «πέθανε» λόγω φόρων-Θα εκδικηθούν με...φραντζόλες!

Ρεπορταζ του Star-ΒΙΝΤΕΟ

Το χαλαρά στην Σαλονίκη για τους αρτοποιούς «πέθανε» λόγω φόρων-Θα εκδικηθούν με...φραντζόλες!

​Την ώρα που πολλοί φούρνοι -στις γειτονιές κυρίως- κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο, οι αρτοποιοί κυρίως στην περιφέρεια ζητούν να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, μετά τις νέες επιβαρύνσεις από τον ΦΠΑ και τους άλλους έμμεσους φόρους.

Οι αρτοποιοί στην Θεσσαλονίκη επικαλούνται πλέον το υψηλό κόστος παράγωγης μετά τις πρόσφατες αυξήσεις των ειδικών φόρων, γεγονός που καθιστά πλέον αρκετά δύσκολη την παραγωγή ψωμιού. Στην συμπρωτεύουσα οι αρτοποιοί υπολογίζουν την τιμή της φρατζόλας στο 1 ευρώ για να καλύψουν τις ζημιές, από αυτά όπως λένε το 60% πηγαίνει για την κάλυψη εισφορών και φόρων στο δημόσιο και το υπόλοιπο 40% προορίζεται για την κάλυψη των υποχρεώσεων τους !

Οι αρτοποιοί επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια τα λειτουργικά έξοδα έχουν αυξηθεί κατά 35%,και ταυτόχρονα οι πωλήσεις παρουσιάζουν πτώση κατά 60%.

Η Πανελληνιά Ομοσπονδία Αρτοποιών καλεί τα μέλη της να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών μπροστά στην οικονομική ανέχεια των καταναλωτών.

Την ίδια ώρα, ο κόσμος είναι σε απόγνωση, και ��ρκετοί πολίτες δηλώνουν στο Star ότι θα μειώσουν την κατανάλωση του ψωμιού!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top